Zijn asbesttegels hard of zacht?

Vinyl asbest vloertegels in goede staat worden bijvoorbeeld niet als brokkelig beschouwd. Als die tegels echter worden bekrast, geschuurd of afgebroken en na verloop van tijd afbrokkelen, worden ze brokkelig. Asbestplafondtegels waren over het algemeen gemaakt van zachter materiaal en werden als zeer brokkelig beschouwd. Veel van de oude „akoestische tegels in huizen en scholen bevatten asbest en zijn extreem brokkelig.

Trouwens, elke keer dat je een tegel of dakspaan kraakt of snijdt, vliegen vezels los. Asbest is vezelig, wat betekent dat het uit elkaar kan worden getrokken tot een zachte, wollige consistentie. Door asbestvezels in bouwmaterialen te mengen, worden ze sterker en hittebestendiger. Asbest kan ook worden aangetroffen in uw plafondtegels.

Het materiaal werd ook vaak gebruikt bij het maken van de lijmen die werden gebruikt om plafondtegels in oudere eigenschappen te lijmen. Over het algemeen zijn asbestplafondtegels niet brokkelig. Ze zijn echter meestal zacht genoeg om asbestvezels en stofdeeltjes vrij te geven zodra ze zijn gestoord. Hoe kun je asbestplafondtegels onderscheiden van andere soorten materialen? Thermoplastische vloertegels kunnen erg broos zijn.

Ze worden meestal op de vloer geplakt met een zwarte asbestbevattende lijm, en hoewel ze goed op de vloer blijven plakken en in één stuk, gaan ze tientallen jaren mee. Sommige rechtsgebieden staan particuliere huiseigenaren toe om zelf asbestmaterialen te verwijderen, maar doe-het-zelf-asbestvermindering wordt nooit aanbevolen. Het rugpapier kan tot 60% asbestvezels bevatten en dit kan Chrysotiel (wit) asbest of Amosiet (bruin) asbest zijn. Door de manier waarop het wordt vervaardigd, wordt het asbest meestal vastgebonden in zowel de tegels als de lijm.

De snelheid van goedkeuring voor het verbod varieerde echter tussen verschillende staten, dus het is misschien het beste om eigendommen die vóór 1990 zijn gebouwd te behandelen als mogelijk asbest. Een algemene aannemer kwam kijken en vertelde ons dat het niet was omdat het een 12x12-tegel is, waarvan hij zei dat het geen asbest bevat, maar nu zoals ik op je site las, waren sommige asbest met tegels 12 x 12 formaat. Vinyl asbest vloertegels werden geproduceerd door een aantal fabrikanten, en de decoratieve tegelpatronen waren gevarieerd, vaak jaarlijks naarmate stijlen en smaken veranderden. Hoewel sommige staten en gemeenschappen het verwijderen van asbestvloeren verbieden, staan veel gebieden huiseigenaren toe dit te doen.

Omdat ze in een vinylmatrix worden gebonden, kunnen de asbestvezels alleen aan de lucht worden vrijgegeven als de tegelmatrix wordt verstoord. Het grootste deel van uw uitgaven gaat naar het kopen van afvalzakken die zijn ontworpen voor asbest en het betalen voor de verwijdering van het gevaarlijke afval van de gesloopte vloertegel. Het gebruik van asbest is gereguleerd sinds 1980, toen de schadelijke effecten op de gezondheid van mensen publiekelijk werden erkend, maar het is nog steeds te vinden in veel huizen die tot dat jaar zijn gebouwd of gerenoveerd. Als het verwijderen van de tegels legaal is in uw gemeenschap en u ervoor kiest om het werk zelf te doen, zal uw lokale bouwautoriteit of hulpprogramma voor gevaarlijk afval vaak een lijst verstrekken met procedures die u moet volgen.

Werknemers moeten het werkgebied en alle gereedschappen schoonmaken met vochtige wegwerpdoekjes om te voorkomen dat asbeststof wordt opgeroerd. Onthoud dat sommige staten ook kunnen fronsen tegen het zelf verwijderen van asbest, zelfs in een kleine woonomgeving. Er blijven kleine stukjes van achter aan de lijm, en bij het optrekken komen de vinyl asbestvezels vrij in de lucht. Wanneer nieuwe vinyltegels als vervanging zijn gebruikt, kunt u naast elkaar zowel asbest- als niet-asbestvloertegels krijgen.

Leave a Comment

Required fields are marked *