Wanneer zijn ze begonnen met het maken van asbestgordelroos?

In de Verenigde Staten begon de gemechaniseerde productie van asbestcementshingles in de eerste decennia van de 20e eeuw, na de uitvinding van een proces door de Oostenrijker Ludwig Hatschek in 1900 om gewalste en geperste asbestcementplaten te vervaardigen. asbestshingles zijn dak- of muurshingles gemaakt van asbestcementplaat. Ze lijken vaak op leisteengordelroos en werden in de 20e eeuw in massa geproduceerd omdat deze beter bestand waren tegen verwering dan traditionele leisteengordelroos, omdat leisteen erg zacht is en vatbaar voor verwering. Vanwege gezondheidsrisico's van asbestproducten heeft de Europese Unie elk gebruik van asbest verboden, inclusief asbestdakshingles.

Sommige fabrikanten gebruikten asbest in asfaltshingles voornamelijk tussen 1963 en het midden van de jaren zeventig. Asbest viel echter snel uit populariteit in de jaren zeventig toen het algemeen bekend werd als kankerverwekkend. Federale voorschriften werden veel strenger met betrekking tot asbest in 1972-1974 en de EPA begon een 10-jarig onderzoek naar de effecten van asbest. In 1989 legde de EPA een gedeeltelijk verbod op de productie, import en distributie van sommige asbestbevattende producten.

Dakbedekkingsmaterialen, zoals houtschudden of kaal asfalt, waren licht ontvlambaar, de betontegel was moeilijk om mee te werken en metaal had de neiging om te roesten. In 1907 werd asbest een van de meest gewilde additieven voor dakbedekkingsmaterialen voor het maken van gordelroos. Asbest werd gemengd met asfalt om een product te creëren dat geen brandrisico vormde en duurzaam en duurzaam zou zijn. De komende zeven decennia werden asbestdakbedekkingsproducten in de Verenigde Staten gebruikt.

In 1907 werd asbest een belangrijk additief voor dakbedekkingsmateriaal voor het maken van gordelroos op basis van een asbestasfaltmengsel. Shingle-fabrieken ontstonden in de Verenigde Staten. De komende zeven decennia bedekten asbestdakbedekkingsproducten Amerika. Hoewel asbest vóór de jaren tachtig in veel dakbedekkingsmaterialen werd gebruikt, nam het snel in populariteit af toen de negatieve gezondheidseffecten bekend werden.

Het verbod van de Environmental Protection Agency in 1973 waarbij asbest bij de vervaardiging van bouwmaterialen wordt verboden, evenals het publieke bewustzijn van het verband tussen asbest en mesothelioom, leidde tot een snelle afname van het gebruik van asbestgevelbeplating. Asbest is te vinden in HVAC-kanalen, akoestische plafondtextuur, leidingen, brandwerende sproeiing en vloer- en plafondtegels. Als u denkt dat u asbest in huis heeft, neem dan contact op met professionals voordat u doe-het-zelf- of renovatiewerkzaamheden aan uw huis ondergaat. Vervolgens patenteerde hij het proces van het maken van asbestgordelroos die waren gemaakt van asbestvezels en hydraulisch cement.

Het beste wat u kunt doen als u asbestgordelroos heeft, is ze met rust te laten of een gekwalificeerde aannemer te betalen om het voor u te regelen. Zelfs mensen die nooit voor asbestgebaseerde bedrijven werkten, werden ziek van het inademen van de giftige vezels. Ongeacht de dakstijl bevatten bijna alle dakbedekkingsmaterialen op basis van aardolie ooit dodelijke asbestvezels. Een vergelijkbaar ogend product, composiet gevelbeplating gemaakt van met asfalt geïmpregneerde vezelplaat werd ook gebruikt voor gevelbeplating en muurshingles, maar is geen asbestcementproduct.

Dit is wat u moet weten over het materiaal en hoe u kunt bepalen of uw huis nog steeds asbestdakbedekking of gevelbeplating gordelroos heeft. Als u een aannemer bent, weet dan dat 29 CFR 1926.1101 OSHA-asbestnormen van toepassing zijn en dat u het materiaal op de juiste manier moet verwijderen. Het verwijderen van asbestgordelroos kan alleen worden gedaan door een aannemer met speciale training die het asbest correct kan verwijderen. De volgende citaten die een geschiedenis geven van het gebruik van asbestcement in bouwproducten zijn chronografisch gerangschikt, in plaats van alfabetisch - Ed.

Leave a Comment

Required fields are marked *