Welk type dak is asfalt?

Er zijn vandaag drie hoofdcategorieën asfaltdakshingle-producten beschikbaar: stripshingles, dimensionale gordelroos en luxe gordelroos. Het is belangrijk om de verschillen tussen elk type dakshingle te begrijpen om het juiste product voor uw huis te kiezen. Alle hier genoemde soorten dakspanen zijn samenstelling en asfaltshingles. Drie zijn laminaatgordelroos en één is een dakspanen met 3 tabbladen.

Deze soorten asfaltshingle hebben ook enkele synoniemen die elkaar overlappen en andere synoniemen die uniek zijn voor slechts één type. Traditionele gordelroos, architecturale gordelroos, premium gordelroos en hoogwaardige gordelroos kunnen bijvoorbeeld allemaal glasvezelgordelroos worden genoemd. Ze hebben allemaal een basis van glasvezel. Alleen premium gordelroos worden echter designershingles genoemd.

Traditionele gordelroos worden ook wel 3-tab gordelroos of gordelroos genoemd. Ze zijn het oudste type asfaltshingle dat nog steeds beschikbaar is, hoewel ze in de loop der jaren veel verbeteringen hebben gezien, inclusief de toevoeging van een glasvezelmat in plaats van een cellulosekern Oorspronkelijk, traditionele gordelroos waren veel kleiner dan ze nu zijn. Ze moesten ook handmatig worden verzegeld. In de jaren vijftig introduceerden shingle-fabrikanten zelfsluitende dakspanen die eenvoudig aan het dak konden worden genageld en vervolgens konden worden afgedicht door de hitte van de zon, ervan uitgaande dat de dakbedekkingsprofessional ze correct had geïnstalleerd.

Traditionele gordelroos was vroeger ook monotoon. Monotoon betekent dat elke stijl uit slechts één tint bruin zou bestaan als het bruine gordelroos was of slechts één tint zwart als het zwarte gordelroos waren. In de loop van de tijd is de technologie geëvolueerd en kunt u nu gordelroos met 3 tabbladen kopen die verschillende tinten combineren. Sommigen vinden dat dit een meer esthetisch aantrekkelijke look is, en het maskeert alle variaties die je kunt zien in een effen kleur.

Architecturale gordelroos kent vele namen, waaronder laminaatgordelroos en dimensionale gordelroos. Hoe je ze ook noemt, het belangrijkste verschil tussen deze gordelroos en traditionele gordelroos is hun constructie. Dimensionale gordelroos bestaat uit twee lagen. Beide lagen zijn samengesteld uit asfalt en glasvezel.

Deze dikke tweelaagse constructie kan ze een voordeel geven in weersbestendigheid. Wat is het verschil tussen architecturale gordelroos en asfaltshingles? Hoewel architecturale gordelroos „asfaltshingles” zijn, vragen mensen deze vraag over het algemeen om het verschil tussen architecturale gordelroos en gordelroos met 3 tabs. Sommige huiseigenaren raken in de war over wat echt onderscheid maakt tussen 3-tab en architecturale gordelroos. Het simpele antwoord is dat architecturale gordelroos dikker is.

Deze dikte kan hen prestatievoordelen opleveren. Bovendien hebben ze een unieke, dramatische uitstraling. Architecturale gordelroos heeft schaduwbanden en „drakentanden”, terwijl gordelroos met 3 tabbladen consistenter en platter zijn. Dat betekent niet dat één type dakspaan noodzakelijkerwijs de voorkeur verdient.

Welke dakspaan u moet kiezen, hangt af van uw prioriteiten, thuis- en klimaatomstandigheden. Premium gordelroos wordt ook designershingles genoemd. Ze delen de tweelaagse samenstelling van laminaatshingles, maar ze hebben andere functies die een premium look creëren. Veel premium shingles zijn gemaakt om het uiterlijk van andere dakbedekkingsmaterialen na te bootsen, zoals cedershakes en leisteentegels.

Dakbedekkingsfabrikanten wilden huiseigenaren deze unieke looks bieden, zonder de hoge kosten en andere nadelen van deze meer traditionele dakmaterialen. Veel dakshingles kunnen in aanmerking komen als dakspanen voor prestaties. Dit zijn gewoon gordelroos die zijn ontworpen om specifieke prestatievoordelen te bieden, zoals windbestendigheid, hagelbestendigheid of zonnereflectiviteit. Deze functies zijn mogelijk ook beschikbaar in andere soorten gordelroos.

Hier zijn enkele van de voordelen die asfaltshingles uw huis kunnen bieden. Performance gordelroos kan ook worden ontworpen met speciale functies om harde wind het hoofd te bieden en kunnen windstoten of afblazen verminderen. Asfaltdakshingles zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten dankzij hun lage kosten en duurzaamheid. Het is niet uitgesloten om te verwachten dat uw nieuwe shingle dak 40 jaar meegaat als u de juiste asfaltshingling laat installeren door de juiste aannemer.

Dat betekent natuurlijk dat je moet beperken wat de juiste gordelroos is voor je specifieke huis. Gordelroos met drie lipjes krijgen hun naam omdat elke dakspaan er eigenlijk uitziet als drie verschillende stukken op je dak. Hoewel drie tabbladen de meest betaalbare optie zijn, moeten huiseigenaren er rekening mee houden dat deze optie een kortere levensduur heeft dan concurrerende architecturale gordelroos. Gordelroos met drie lipjes gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee in milde klimaten, maar slechts 7 tot 10 jaar wanneer ze regelmatig worden blootgesteld aan ruw weer.

Architecturale gordelroos heeft ter vergelijking een gemiddelde levensduur van 20 jaar of langer, zelfs bij zware verwering. Dikke en duurzame architecturale gordelroos worden beschouwd als premiumproducten. De meeste architecturale gordelroos is twee keer zo dik als gordelroos met drie lip. Ze worden als ontwerper beschouwd omdat ze kunnen worden aangepast om eruit te zien als hoogwaardige materialen zoals ceder.

Architecturale gordelroos bevat niet de uitsparingen die je ziet met gordelroos met drie lipjes. Ze zijn in plaats daarvan gelamineerd met een asfal. Windvermogen tot 130 mijl per uur Het draait allemaal om het wegen van kosten, prestaties en esthetiek bij het kiezen van de juiste asfaltshingles voor uw huis zodra u klaar bent om offertes te ontvangen van vertrouwde dakbedekkingsbedrijven. De meeste aannemers zullen asfaltshingles van glasvezel aanbevelen omdat ze betere prestaties bieden.

Beschouwd als een premium type asfaltshingle, architecturale dakshingles worden ook dimensionale gordelroos of gelamineerde gordelroos genoemd, omdat er twee lagen shingle-stukken aan elkaar zijn gelamineerd om een dimensionaal uiterlijk te bieden. Daken bedekt met architecturale dakspanen hebben een esthetisch aantrekkelijke uitstraling dankzij de variatie in afmetingen en vormen van dakspanen. COOL dakshingles zijn bedekt met zonne-reflecterende korrels en helpen uw huis energiezuiniger te maken door de warmteabsorptie door het dak te verminderen. Als u niet-asfaltdakbedekkingsmaterialen moet installeren vanwege lokale bouwvoorschriften of HOA-regels, moet u mogelijk de volgende dakbedekkingsopties voor uw huis overwegen:.

Als bouwvoorschriften, HOA-regels of andere nalevingsfactoren geen probleem zijn, dan kan de esthetiek - of het uiterlijk - van de meeste van deze niet-asfaltdakbedekkingsmaterialen worden bereikt met architecturale dakshingles in specifieke ontwerpen en kleuren. Vind de perfecte match voor uw volgende dak door te scrollen door onze grote selectie asfaltdakshingles, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. Ze zijn natuurlijk duurder in vergelijking met andere dakbedekkingsopties, maar ze zijn er niet alleen om water uit je huis te houden. Asfaltshingles zijn misschien wel het meest voorkomende en goedkope dakbedekkingsmateriaal dat beschikbaar is, maar dat betekent niet dat ze one-size-fits-all zijn.

Leisteentegels zijn moeilijker te installeren, maar als ze op de juiste manier worden gedaan, geven ze u een van de langstlopende dakopties die beschikbaar zijn. Het hart van het systeem is het membraan, dat de lagen bitumen omvat, die heet worden aangebracht, en de versterkende lagen dakleer. Het type dakshingles dat u kiest, kan ook de duurzaamheid van uw dak beïnvloeden tegen wind, regen, hagel en andere weersomstandigheden. Asfaltshingles zijn het meest populaire dakbedekkingsmateriaal dat momenteel wordt gebruikt in huizen in de Verenigde Staten.

Metalen dakbedekking is de laatste jaren steeds populairder geworden en metalen dakshingles hebben vaak de voorkeur vanwege hun stijlvolle uiterlijk, duurzaamheid en flexibiliteit in kleur en ontwerp. Installatiekosten voor metalen daken bij u in de buurt kunnen verschillen, afhankelijk van de gemiddelde prijs voor arbeid in uw buurt. De Asphalt Roofing Manufacturers Association (ARMA) meldt dat dimensionale asfaltshingles de meest populaire asfaltshingle zijn die tegenwoordig wordt gebruikt. Er zijn zoveel verschillende namen voor soorten gordelroos dat het voor huiseigenaren een uitdaging kan zijn om ze allemaal recht te krijgen.

Composiet kunststof gordelroos is relatief betaalbaar, maar ze gaan niet zo lang mee als de meeste andere soorten dakspanen. Houten dakshingles zijn samengesteld uit verschillende houtsoorten die zijn opgesplitst in dunne secties. Omdat ze meestal van rubber zijn, is dit shingle-type bestand tegen schimmel- en meeldauwgroei, is het redelijk duurzaam en weerbestendig, en je zult versteld staan hoe weinig onderhoud nodig is om een lange levensduur te verkrijgen. Dit kan moeilijk zijn voor huiseigenaren die doe-het-zelf-dakbedekking proberen, omdat het niet volgen van de juiste richtlijnen tijdens de installatie een defect dak kan veroorzaken.

Het team van Bill Ragan Roofing voorziet de inwoners van Nashville sinds 1990 van hoogwaardige asfaltdakvervangingen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *