Hoe zien asbestvloertegels eruit?

Asbesttegels zien eruit als gewone tegels tussen 9 x9 en 18 x18 groot. Soms treedt er na jaren donkere verkleuring op. Vanwege het gevaar van blootstelling mogen huiseigenaren en bouwvakkers asbestbevattende materialen niet storen of slopen. Asbestplafondtegels zijn meestal licht van kleur.

Het oppervlak van de tegel heeft vaak een milde textuur, zoals gaatjes op het oppervlak. Omdat vloertegels niet zijn bedrukt met merknamen, zoekt u naar documentatie van eerdere eigenaren of naar overtollige tegels die door de installateurs zijn achtergelaten. Extra tegels worden vaak weggestopt op ongebruikelijke locaties, zoals de driehoekige opslagruimte onder keldertrappen, werkschuren, kruipruimtes, zolders of op hoge planken in kasten. In plafondtegels wordt asbest meestal gebruikt voor het verminderen van de hoeveelheid geluid die zich van de ene kamer naar de andere verspreidt.

Toen de asbestvoorschriften in de jaren zeventig en tachtig ontstonden, stopten bedrijven met het gebruik van asbest in hun producten. Asbest werd ooit beschouwd als een „wondermateriaal”, dat in alles werd gebruikt, van verf- en pijpisolatie tot gelijkmatige tegels. En sommige zesinch asbestgebaseerde of vloertegels getest door een lezer bleken asbestvrij te zijn, ook al kwam hun patroon overeen met andere 9x9 asbestbevattende vloertegels in de Armstrong-lijn. Tenzij de hoeveelheid asbestbevattende producten erg klein is, kunt u beter asbestverwijderingsprofessionals inhuren die elke stap van het asbestbestrijdingsproces voor u zullen verzorgen.

Asbest was tot de jaren tachtig een belangrijk onderdeel in veel bouwmaterialen vanwege de duurzaamheid en hittebestendige eigenschappen. Als u de naam of het modelnummer van uw vloertegelcollectie kunt identificeren, of als u het herkent in de uitgebreide bibliotheek met vloerkleur- en patroonfoto's op deze pagina's, kunnen laboratoriumtests van het monster om de vloer op asbest te screenen niet nodig zijn. Er moeten letters en cijfers in het midden van de achterkant van de tegel staan die aangeven welke van de fabrikanten van keramische tegels in de U. Een van de beste manieren om met asbesttegels om te gaan, is door deze op zijn plaats te laten en deze te bedekken met nieuwe vloeren.

Wanneer asbestvezels worden ingeademd, nestelen ze zich in de longen en breken ze niet af, wat tot ziekte kan leiden. Maar wat is asbest? Hoe vaak komt het voor in huizen? Hoe identificeren we het en wat moet je doen als je het in je ruimte ontdekt? Als u een huiseigenaar bent of bezig bent met het kopen van een ouder huis, zijn dit vragen die het waard zijn om antwoord op te krijgen. De gezondheidsrisico's van asbest zijn al tientallen jaren algemeen bekend, wat veel mensen de verkeerde indruk geeft dat dit probleem is aangepakt. In de 20e eeuw werd zwarte mastiek vaak gebruikt als lijm om vloertegels en andere soorten vloeren te installeren, en veel zwarte mastieklijmen bevatten asbest.

Als het verwijderen van de tegels legaal is in uw gemeenschap en u ervoor kiest om het werk zelf te doen, zal uw lokale bouwautoriteit of hulpprogramma voor gevaarlijk afval vaak een lijst verstrekken met procedures die u moet volgen.

Leave a Comment

Required fields are marked *