Waarom is dakvervanging zo duur?

Tegels en asfalt zijn de meest gebruikte materialen voor dakbedekking en ze worden vervaardigd met behulp van beton, klei of olie. De stijging van de olieprijzen kan rechtstreeks van invloed zijn op asfaltshingles om duurder te worden. Bovendien zijn de kosten voor het weggooien van oude en beschadigde materialen de afgelopen jaren ook gestegen. Wat de kosten van een nieuw dak betreft, spelen veel factoren een rol bij het verzamelen van het totaal.

Naast terrasplanken en dakbedekkingsmaterialen worden verschillende andere elementen toegevoegd aan de kosten van een nieuw dak, zoals ventilatiesystemen en flitsen. Asfaltshingles zijn verreweg het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal, maar ook andere materialen worden duurder. De houtprijzen stijgen en er is veel kwaliteitshout nodig voor spanten, spanten en andere structurele steunen voor uw dak. Vellen van hoogwaardig georiënteerd strandbord zijn ook nodig voor het dakterras of de omhulling.

De arbeidskosten voor dakbedekking varieerden, zoals de meeste bouwwerkzaamheden, het afgelopen half decennium niet veel van jaar tot jaar. Het werk is bekwaam, vaak uitdagend en beladen met risico's. Een steilere dakhelling (de hoek van uw dak) vereist hogere kosten, terwijl een platter dak (afhankelijk van de complexiteit) minder zal vergen. De meeste professionele, ervaren dakaannemers kunnen in ongeveer 45 werkuren een typisch dak van 1200 vierkante meter voltooien.

Dit komt omdat de dakbedekkingsindustrie nog steeds probeert te herstellen als gevolg van de stopzetting van de productie en verzending veroorzaakt door Covid. Laten we eens kijken naar alle segmenten van een daksysteem die van invloed kunnen zijn op de kosten van een nieuw dak, te beginnen met de terrasplanken. Als een hagelstorm bijvoorbeeld wat gordelroos loslaat, kan uw verzekeraar alle of een deel van de vervangingskosten betalen. Hoewel een nieuw dak soms bovenop een bestaande laag kan worden geplaatst, moet u betalen voor het verwijderen en verwijderen van het oude dak als het huidige dak zwaar beschadigd, structureel ongezond of al gelaagd is.

Een iets goedkopere optie is een metalen dak, dat, indien correct geïnstalleerd, sneeuw en ijs eraf laat glijden in plaats van zich aan het dak van uw huis te hechten. Een huis omgeven door stenen muren of grote funderingsbeplantingen kan de kosten van dakvervanging verhogen, omdat de toegang tot het dak beperkt is tot waar de dakdekkers hun ladders veilig kunnen plaatsen. Het verkeerde soort dakbedekkingsmateriaal kan warmte vasthouden en uw huis nog heter laten aanvoelen als u in een zeer warm klimaat leeft. Zillow schat dat een dakvervanging ergens ongeveer 60% van zijn waarde zal teruggeven in een vastgoedtransactie.

Hierdoor worden asfaltdaken gezien als het enige type dak dat prijsstijgingen doormaakt. Omdat de kosten voor het vervangen van daken aanzienlijk zijn, is het verleidelijk om dakschade te blijven patchen, en soms is dat prima, een reparatie is alles wat nodig is. Als uw huis er een van is, heeft u mogelijk meer dan één laag gordelroos die moet worden verwijderd om het dak te repareren of te vervangen. Als u echter niet over het geld beschikt om het hele dak te vervangen, kan het een goede optie zijn om iets meer per vierkante voet te betalen om alleen het gedeelte te vervangen dat u nodig hebt.

Verschillende factoren kunnen de kosten van nieuwe dakmaterialen en arbeid verhogen of verlagen, dus wat onderzoek doen voordat een noodreparatie of vervanging moet worden uitgevoerd, is een goed plan. Daarom moeten lokale dakbedekkingsbedrijven in het hele land meer in rekening brengen voor dakvervangingen.

Bron: Bkgdakwerken.be

Leave a Comment

Required fields are marked *