Hoe lang gaan asbestdakshingles mee?

Meestal zijn deze gordelroos erg broos en zijn ze moeilijk om aan te werken als u niet bekend bent met het materiaal. Deze gordelroos is niet schadelijk, tenzij ze kapot zijn en het asbest wordt blootgesteld aan de lucht. We keken naar een huis met wat we dachten dat het een dak in leisteen was. Later werd ons verteld dat het asbest is.

Ik was op de hoogte van asbestgevelbeplating, maar geen dakbedekking. Het huis is 60+ jaar oud, zou dit origineel kunnen zijn? Is het een groot gezondheidsprobleem om in een huis met asbest te wonen? Hoe lang gaan ze mee? Hebben ze onderhoud nodig? Tegen de tijd dat het dak dat u zag werd geïnstalleerd, was cement asbest dakbedekking en gevelbeplating bekend in de bouwindustrie als een duurzaam, goedkoop materiaal dat wordt gebruikt om gebouwen te bedekken en te beschermen, De achtergrondexperimenten werden uitgevoerd in de jaren 1880 met behulp van asbestvezels in mengsels die resulteerden in bouwproducten zoals isolatie voor stoomleidingen en ketels. De vezels werden uiteindelijk gemengd met Portlandcement en de pasta werd gebruikt als dakreparatiesamenstelling. In 1907 werd procesapparatuur uitgevonden die stijve platen produceerde van het cementasbest.

Deze vellen konden worden gepigmenteerd en in beheersbare vormen worden gesneden, en konden structuurpatronen in het oppervlak laten drukken. Het resultaat was zeer duurzame gevelbeplating en dakshingles die traditionele natuurlijke producten imiteerden - zowel goedkoper als lichter dan leisteen. Ze rotten of kromtrekken niet zoals hout en zijn zeer brandwerend. Ik ben helemaal niet verbaasd over de populariteit van deze asbestplaten gedurende tweederde van de twintigste eeuw.

Fabrikanten van individuele asfaltshingles, goedkoper en flexibeler dan cementasbest, waren grote concurrenten voor marktaandeel in de dakbedekkingsmateriaalindustrie tegen de jaren 1920. Eind jaren dertig waren asfaltstrookshingles, bedekt met korrels in een breed scala aan kleuren, de meest populaire dakbedekking. Het risicoAsbest bestaat uit microscopisch kleine minerale vezels die bij inademing in de longen ernstige luchtwegaandoeningen en kanker kunnen veroorzaken. Asbestbevattende producten, zoals cement, asbest, dakbedekking en gevelbeplating, hebben de vezels ingebed in het Portlandcement, en er is weinig gezondheidsrisico als het materiaal in goede staat verkeert en niet wordt verstoord.

Ernstig versleten of beschadigde daken en muren, of onjuiste reparaties, wijzigingen of verwijdering kunnen het vrijkomen van de vezels mogelijk maken en de gezondheid van de inzittenden en buren in gevaar brengen. De EPA geeft gedetailleerde informatie over het beheer van asbestbevattende producten op haar website, De problemenCement asbestdakshingles hebben doorgaans een veel kortere levensduur dan de gevelbekledingspanelen. De dunnere gordelroos, ongeveer een achtste van een inch dik, gaan meestal ongeveer 50 tot 60 jaar mee. De dikkere zijn ongeveer een kwart inch en ik heb ze 70 tot 85 jaar zien duren.

Wanneer de dakshingles erg oud worden, worden ze vaak minder ondoordringbaar voor water en is het gebruikelijk om mosgroei te zien. Gordelroos die water absorbeert, heeft ook de neiging om te breken tijdens vriesweer, Als vervanging nodig is, kan verwijdering een aanzienlijke kostenpost zijn. Als de gordelroos ernstig verweerd zijn, tot het punt dat het materiaal met de hand kan worden verpletterd, is professionele vermindering nodig. Voorzorgsmaatregelen moeten nog steeds worden genomen, zelfs als ze intact zijn.

De bevestigingsmiddelen waarmee ze zijn bevestigd, moeten worden geëxtraheerd, in plaats van de broze gordelroos op te. Het materiaal moet nat worden gehouden en op de grond worden neergelaten in plaats van naar beneden te worden gegooid. Individuele staten en gemeenten kunnen ook aanvullende vereisten hebben voor verwijdering en specifieke vereisten voor verwijdering, Zoals tegels en leistenen daken, kunnen er af en toe wat gebarsten, gebroken of ontbrekende gordelroos zijn, of knipperende reparaties die nodig kunnen zijn. Het onderhouden van een asbestpannendak kan ook moeilijk zijn.

Het vinden van aannemers die bereid zijn te werken met materiaal dat verband houdt met het A-woord kan een uitdaging zijn. Het kan ook een uitdaging zijn om aannemers te vinden die zich bewust zijn van het broze karakter van deze gordelroos. Te vaak hebben kleine reparaties tot wijdverbreide schade geleid toen Bubba, de klusjesman, over een kwetsbaar dak marcheerde in laarzen met stalen tenen, Ik heb ontdekt dat sommige dakaannemers, ervaren met reparaties van leisteen en pannendaken, bereid zijn asbestpannendaken van cement te repareren en te herstellen. De gereedschappen, apparatuur en technieken die ze gebruiken voor hun regelmatige reparaties zijn zeer geschikt voor het werken met deze broze gordelroos.

Er zijn ook een paar goede bronnen van geborgen vervangende gordelroos die met een beetje geluk goed kunnen overeenkomen met het bestaande dak, Hopelijk zijn de resterende asbest dakpannen van cement in goede tot herstelbare staat, en zullen goed worden onderhouden voor hun maximale potentiële levensduur. Degenen die niet veilig kunnen worden gerepareerd, moeten op de juiste en professionele manier worden verwijderd en zullen waarschijnlijk worden vervangen door een dak dat lijkt op de meeste andere daken, en waarschijnlijk slechts een derde zo lang meegaat. De typische levensverwachting van een asbestshingdak van cement werd gegeven als 30 jaar. Maar we hebben deze daken gezien die nu 50 jaar oud waren in goede staat.

Dit hangt af van de kwaliteit en dikte van het asbestdakmateriaal. Dakbedekking, gordelroos en gevelbeplating van asbestcement zullen waarschijnlijk geen asbestvezels vrijgeven, tenzij gezaagd, geboord of gesneden. Als u denkt dat u asbest in huis heeft, neem dan contact op met professionals voordat u doe-het-zelf- of renovatiewerkzaamheden aan uw huis ondergaat. Natuurlijk kunnen houten dakspanen en daken van natuursteen leisteen daken gemakkelijk beschermen tegen regenwater, sneeuw en harde wind, maar de meeste van deze materialen kunnen een brand niet stoppen die uit de hand loopt.

Nog voordat er essentiële statistieken waren over wat asbest zou kunnen doen met personen die eraan werden blootgesteld, was het al algemeen bekend dat werknemers die met deze materialen zouden werken longziekten en complicaties konden ontwikkelen. Asbestdakbedekking was echter zo wijdverbreid tussen 1920 en 1986 dat als uw huis werd gebouwd of gedurende deze tijd een dak had geïnstalleerd, asbestshingles zeer waarschijnlijk zouden kunnen zijn. Voordat u asbestbevattend materiaal uit uw huis verwijdert, moet u contact opnemen met uw lokale overheidsinstantie; meestal weet de gezondheidsafdeling van de provincie het. Lees verder bij ASBESTVERWIJDERING REGULATIONS of selecteer een onderwerp uit de nauw gerelateerde artikelen hieronder, of zie de volledige ARTIKELINDEX.

Vergunningen moeten meestal tien (werkdagen) vóór het staren worden verkregen, de verwijdering van gereguleerd asbestbevattend dakbedekkingsmateriaal. Te vaak hebben kleine reparaties tot wijdverbreide schade geleid toen Bubba, de klusjesman, over een kwetsbaar dak marcheerde in laarzen met stalen tenen. Sommige mensen proberen het probleem van verslechterende asbestgevelbeplating op te lossen door er vinylbeplating overheen te installeren. Normaal gesproken zijn dakbedekking- en vloeraannemers vrijgesteld van staats- en lokale licentievereisten omdat ze geen ander asbestcorrectiewerk uitvoeren.

Naast algemene asbestaannemers, kunt u een dakbedekking-, vloer- of sanitairaannemer selecteren die is opgeleid om asbest te hanteren wanneer het nodig is om dakbedekking, vloeren, gevelbeplating of asbestcementpijp die deel uitmaakt van een watersysteem te verwijderen en te vervangen. Ik ben helemaal niet verbaasd over de populariteit van deze asbestplaten gedurende tweederde van de twintigste eeuw. Het wordt niet aanbevolen om zelf kleine reparaties uit te voeren, omdat onjuiste behandeling van asbestmaterialen een gevaar kan opleveren waar er geen bestaat. Het was daar waar de ijverige Tsjech een stevig nieuw materiaal perfectioneerde dat asbest combineerde met cement.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *