Hoe het dak van asbestleien vervangen?

Kleine dakreparaties aan individuele gordelroos kunnen worden uitgevoerd met behulp van knipperend materiaal van koper of aluminium - het zal vaak verduren tot een kleur die veel lijkt op de. Als uw dak asbesttegels heeft, zijn er een paar problemen waardoor u kunt overwegen om volledig te verwijderen. De eerste is dat als een van de tegels gebarsten of beschadigd is, u geen vervangingen kunt krijgen. De nieuwere cementtegels zien er anders uit en zijn niet zo stevig.

Als u een dakreparatie, een uitbreiding of zelfs een nieuw dak heeft, maken de meeste mensen van de gelegenheid gebruik om de dakpannen volledig te upgraden naar nieuwe, modernere alternatieven. Om het dak te verwijderen, bevochtigen dakdekkers elk stuk asbestdakmateriaal eerst. Dakdekkers pakken en dragen het materiaal vervolgens van het dak. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen vezels vrijkomen.

Eenmaal verwijderd, kan de dakdekker nu een nieuw asfaltshingledak op uw huis plaatsen. We keken naar een huis met wat we dachten dat het een dak in leisteen was. Later werd ons verteld dat het asbest is. Ik was op de hoogte van asbestgevelbeplating, maar geen dakbedekking.

Het huis is 60+ jaar oud, zou dit origineel kunnen zijn? Is het een groot gezondheidsprobleem om in een huis met asbest te wonen? Hoe lang gaan ze mee? Hebben ze onderhoud nodig? Tegen de tijd dat het dak dat u zag werd geïnstalleerd, was cement asbest dakbedekking en gevelbeplating bekend in de bouwindustrie als een duurzaam, goedkoop materiaal dat wordt gebruikt om gebouwen te bedekken en te beschermen, De achtergrondexperimenten werden uitgevoerd in de jaren 1880 met behulp van asbestvezels in mengsels die resulteerden in bouwproducten zoals isolatie voor stoomleidingen en ketels. De vezels werden uiteindelijk gemengd met Portlandcement en de pasta werd gebruikt als dakreparatiesamenstelling. In 1907 werd procesapparatuur uitgevonden die stijve platen produceerde van het cementasbest. Deze vellen konden worden gepigmenteerd en in beheersbare vormen worden gesneden, en konden structuurpatronen in het oppervlak laten drukken.

Het resultaat was zeer duurzame gevelbeplating en dakshingles die traditionele natuurlijke producten imiteerden - zowel goedkoper als lichter dan leisteen. Ze rotten of kromtrekken niet zoals hout en zijn zeer brandwerend. Ik ben helemaal niet verbaasd over de populariteit van deze asbestplaten gedurende tweederde van de twintigste eeuw. Fabrikanten van individuele asfaltshingles, goedkoper en flexibeler dan cementasbest, waren grote concurrenten voor marktaandeel in de dakbedekkingsmateriaalindustrie tegen de jaren 1920.

Eind jaren dertig waren asfaltstrookshingles, bedekt met korrels in een breed scala aan kleuren, de meest populaire dakbedekking. Het risicoAsbest bestaat uit microscopisch kleine minerale vezels die bij inademing in de longen ernstige luchtwegaandoeningen en kanker kunnen veroorzaken. Asbestbevattende producten, zoals cement, asbest, dakbedekking en gevelbeplating, hebben de vezels ingebed in het Portlandcement, en er is weinig gezondheidsrisico als het materiaal in goede staat verkeert en niet wordt verstoord. Ernstig versleten of beschadigde daken en muren, of onjuiste reparaties, wijzigingen of verwijdering kunnen het vrijkomen van de vezels mogelijk maken en de gezondheid van de inzittenden en buren in gevaar brengen.

De EPA geeft gedetailleerde informatie over het beheer van asbestbevattende producten op haar website, De problemenCement asbestdakshingles hebben doorgaans een veel kortere levensduur dan de gevelbekledingspanelen. De dunnere gordelroos, ongeveer een achtste van een inch dik, gaan meestal ongeveer 50 tot 60 jaar mee. De dikkere zijn ongeveer een kwart inch en ik heb ze 70 tot 85 jaar zien duren. Wanneer de dakshingles erg oud worden, worden ze vaak minder ondoordringbaar voor water en is het gebruikelijk om mosgroei te zien.

Gordelroos die water absorbeert, heeft ook de neiging om te breken tijdens vriesweer, Als vervanging nodig is, kan verwijdering een aanzienlijke kostenpost zijn. Als de gordelroos ernstig verweerd zijn, tot het punt dat het materiaal met de hand kan worden verpletterd, is professionele vermindering nodig. Voorzorgsmaatregelen moeten nog steeds worden genomen, zelfs als ze intact zijn. De bevestigingsmiddelen waarmee ze zijn bevestigd, moeten worden geëxtraheerd, in plaats van de broze gordelroos op te.

Het materiaal moet nat worden gehouden en op de grond worden neergelaten in plaats van naar beneden te worden gegooid. Individuele staten en gemeenten kunnen ook aanvullende vereisten hebben voor verwijdering en specifieke vereisten voor verwijdering, Zoals tegels en leistenen daken, kunnen er af en toe wat gebarsten, gebroken of ontbrekende gordelroos zijn, of knipperende reparaties die nodig kunnen zijn. Het onderhouden van een asbestpannendak kan ook moeilijk zijn. Het vinden van aannemers die bereid zijn te werken met materiaal dat verband houdt met het A-woord kan een uitdaging zijn.

Het kan ook een uitdaging zijn om aannemers te vinden die zich bewust zijn van het broze karakter van deze gordelroos. Te vaak hebben kleine reparaties tot wijdverbreide schade geleid toen Bubba, de klusjesman, over een kwetsbaar dak marcheerde in laarzen met stalen tenen, Ik heb ontdekt dat sommige dakaannemers, ervaren met reparaties van leisteen en pannendaken, bereid zijn asbestpannendaken van cement te repareren en te herstellen. De gereedschappen, apparatuur en technieken die ze gebruiken voor hun regelmatige reparaties zijn zeer geschikt voor het werken met deze broze gordelroos. Er zijn ook een paar goede bronnen van geborgen vervangende gordelroos die met een beetje geluk goed kunnen overeenkomen met het bestaande dak, Hopelijk zijn de resterende asbest dakpannen van cement in goede tot herstelbare staat, en zullen goed worden onderhouden voor hun maximale potentiële levensduur.

Degenen die niet veilig kunnen worden gerepareerd, moeten op de juiste en professionele manier worden verwijderd en zullen waarschijnlijk worden vervangen door een dak dat lijkt op de meeste andere daken, en waarschijnlijk slechts een derde zo lang meegaat. Vaak worden asbestdaken asbestleisteen genoemd en het asbestgedeelte valt weg en mensen zeggen gewoon leisteen. De verkopers dachten waarschijnlijk dat ze ook een leisteen dak hadden, dus weet niets van enig verhaal dat je zou kunnen hebben. Zelfs als ze wisten dat het asbest was en geen echte lei, weet ik niet hoe je dat zou kunnen bewijzen.

Als het je voor de gek hield, kunnen ze gemakkelijk zeggen dat ze ook voor de gek gehouden zijn. Misschien als ze dakwerk hadden gedaan, kun je naar de dakdekker gaan die ze gebruikten en kijken of hij het zich herinnert. Zelfs als er asbestgordelroos bij u thuis is, als ze in goede staat verkeren en ongestoord blijven, zijn ze meestal GEEN ernstig probleem. Alleen al de aanwezigheid van asbest in een huis of gebouw is niet gevaarlijk.

Het gevaar is dat asbestmaterialen na verloop van tijd beschadigd kunnen raken en in de lucht terechtkomen. Beschadigd asbest kan asbestvezels afgeven en een gevaar voor de gezondheid vormen. Asbest in huis hebben, en met name een asbestdak, is niet per se een gevaarlijke situatie. De geaccrediteerde asbestinspecteur zou ook andere verdachte materialen kunnen bemonsteren die zich op het dak kunnen bevinden.

Wanneer u vermoedt dat uw dak asbest bevat, is het misschien niet eenvoudig om nauwkeurig te beoordelen door ernaar te kijken. Naast algemene asbestaannemers, kunt u een dakbedekking-, vloer- of sanitairaannemer selecteren die is opgeleid om asbest te hanteren wanneer het nodig is om dakbedekking, vloeren, gevelbeplating of asbestcementpijp die deel uitmaakt van een watersysteem te verwijderen en te vervangen. Specifieke bemonstering is meestal voldoende om basisvereisten te kunnen identificeren als het gaat om het veilig verwijderen van dakpannen van asbestcement. Mogelijk kunt u het dak repareren in plaats van te vervangen als het dak in goede staat is.

Bij elke vorm van reparatie blijft het asbest op zijn plaats. Voor onderhoud of vervanging van asbestcement dakshingles (of gevelbeplating) of om nieuwe vezelcement gevelbeplating en dakbedekkingsproducten te kopen contact op. Een eigenaar van een eengezinswoning kan asbestcementshingles verwijderen en verwijderen zonder onderworpen te zijn aan federale beperkingen die van toepassing zijn op aannemers. Als u de tijd zou uitwerken die u zou kosten om het werk zelf te doen en vervolgens alle apparatuur, materialen, afval en andere overwegingen toe te voegen, is het gemakkelijk in te zien waarom het veel goedkoper en veiliger zou zijn om het over te laten aan een professioneel asbestverwijderingsbedrijf.

Andere vervangingen voor asbestcementdakbedekking gebruiken zowel verschillende vezels als een ander aggregaat (perliet) om het asbest te vervangen. Voordat u asbestbevattend materiaal uit uw huis verwijdert, moet u contact opnemen met uw lokale overheidsinstantie; meestal weet de gezondheidsafdeling van de provincie het. .

Leave a Comment

Required fields are marked *