Kun je asbesttegels bedekken met tegels?

Je kunt direct over asbest betegelen met nieuwe tegels, inclusief keramische tegels. Gebruik een lijm op basis van Portland op cementbasis om de nieuwe tegels aan de oude te hechten. Het gebruik van beton om asbesttegels in te kapselen begint met een schoon, goed gewassen vloeroppervlak. Wees niet bang om de tegels nat te dweilen en te schrobben, want een schone tegel zorgt voor een betere hechting en een meer succesvolle afdichting.

Verwijder ook plinten als onderdeel van je voorbereiding, zodat je je tegel volledig kunt reinigen. Ik zou een aantal professionals inhuren en ze de asbesttegel laten verwijderen. Als je er overheen betegelt, dan moet iemand de asbesttegel verwijderen, alles naar boven komen en speciaal worden behandeld. Ze kunnen niet zomaar je tegellaag bovenop verwijderen, het zal waarschijnlijk als gevaarlijk afval worden beschouwd vanwege waar het aan is bevestigd.

De kosten en moeite om het te repareren zullen dus aanzienlijk stijgen als u dit de eerste keer niet goed doet. Wanneer u te maken heeft met asbest, kunt u het verwijderen met een vermindering of het op zijn plaats beheren. In veel gevallen omvat het installeren van een nieuwe vloer over de tegels de asbestvezels en is het een acceptabele manier om het materiaal te beheren. George Naar mijn mening zou elke afdekvloer die continu en veilig is, het risico moeten minimaliseren dat mastiek op uw vloer achterblijft, vooral als u onder de ontworpen vloer die u beschrijft al een laag primer hebt.

De enige gevallen waarin u asbestvloertegels niet op hun plaats kunt laten, is als u van plan bent de houten vloer eronder opnieuw af te werken of de tegel anderszins te storen tijdens een verbouwing. Als uw tegels in perfecte staat verkeren, is het waar dat ze kunnen worden verwijderd, maar dit opent ook de mogelijkheid om gemeenschappelijke onderlagen en kleefstoffen bloot te leggen die ook asbest bevatten en mogelijk brozer zijn (zoals zwarte mastiek). Als de vloer moet worden bedekt met een nieuwe laag vloeren, zoals vinyl- of vinyltegels of zelfs tapijtvulling en vloerbedekking, bestaat er in wezen geen risico dat asbestdeeltjes van de oude vloer naar de bezette ruimte kunnen bewegen; niets schaadt de oude asbestbevattende vloertegels en ze zijn bedekt met een membraan van een of meer lagen nieuw materiaal. U moet ook de lijm verwijderen (die ook asbest kan bevatten) en vervolgens het oppervlak reinigen om het te laten hechten aan de vloerverf.

Vergeet niet dat het gevaar van asbestbevattende vloertegels niet is als iets dat radioactief is - als de vloer niet wordt beschadigd, als u vermijdt een stoffige puinhoop te maken door sloop, en meer, als het de vloer kan worden afgedekt en beschermd tegen beschadiging, is het niet schadelijk als het op zijn plaats blijft. Het kiezen van een geschikt materiaal om het oppervlak van een geluid te bedekken of te coaten, goed hechtende vloer kan beschermen tegen toekomstige schade of het vrijkomen van asbestdeeltjes in het gebouw. Het verwijderen van oude vloertegelsnijlijm is een vreselijke klus die u moet vermijden ten gunste van het bedekken van de vloer met veerkrachtige tegel- of plaatvloeren, vloerbedekking, gemanipuleerd hout, laminaatvloeren of een soortgelijk product. De meest economische renovatieprocedure voor asbestvloertegels zou zijn om de tegels op hun plaats te laten en eventuele zeer losse restjes voor behuizing in plastic zakken op te halen voor verwijdering (uw gemeente kan verwijdering als bouwafval toestaan, of u moet het misschien overhandigen aan een goedgekeurde afvaltransporteur - dubbel- verpakt (het zou geen probleem moeten zijn), gevolgd door het installeren van een nieuwe laag vloeren over het bestaande materiaal.

Lijm en schroef het vast (omdat het vastschroeven met cement erop niet het risico loopt asbestvezels in de lucht te creëren) en tegel naar hartenlust weg. Neem zo snel mogelijk contact op met een professional in uw omgeving die asbesttegelsanering afhandelt, aangezien asbestvezels in de lucht erg klein kunnen zijn, zelfs onzichtbaar voor het blote oog. Ik stel voor om een kijkje te nemen op het advies van ASBESTVLOEREN LEFT IN PLACE - (het artikel hierboven op deze pagina). Hoewel sommige staten en gemeenschappen het verwijderen van asbestvloeren verbieden, staan veel gebieden huiseigenaren toe om dit te doen.

Hoewel sommige gebieden huiseigenaren in staat stellen om zelf asbestvloeren te verwijderen, is dit niet iets dat wordt geadviseerd. Zorg ervoor dat je bevestigingsmiddelen lang genoeg zijn om helemaal in de originele ondervloer te komen, onder de asbestvloer (tenzij je echt dol bent op piepende vloeren en gepopte tegels). .

Leave a Comment

Required fields are marked *