Hoe lang gaan asbestgordelroos mee?

Meestal zijn deze gordelroos erg broos en zijn ze moeilijk om aan te werken als u niet bekend bent met het materiaal. Deze gordelroos is niet schadelijk, tenzij ze kapot zijn en het asbest wordt blootgesteld aan de lucht. We keken naar een huis met wat we dachten dat het een dak in leisteen was. Later werd ons verteld dat het asbest is.

Ik was op de hoogte van asbestgevelbeplating, maar geen dakbedekking. Het huis is 60+ jaar oud, zou dit origineel kunnen zijn? Is het een groot gezondheidsprobleem om in een huis met asbest te wonen? Hoe lang gaan ze mee? Hebben ze onderhoud nodig? Tegen de tijd dat het dak dat u zag werd geïnstalleerd, was cement asbest dakbedekking en gevelbeplating bekend in de bouwindustrie als een duurzaam, goedkoop materiaal dat wordt gebruikt om gebouwen te bedekken en te beschermen, De achtergrondexperimenten werden uitgevoerd in de jaren 1880 met behulp van asbestvezels in mengsels die resulteerden in bouwproducten zoals isolatie voor stoomleidingen en ketels. De vezels werden uiteindelijk gemengd met Portlandcement en de pasta werd gebruikt als dakreparatiesamenstelling. In 1907 werd procesapparatuur uitgevonden die stijve platen produceerde van het cementasbest.

Deze vellen konden worden gepigmenteerd en in beheersbare vormen worden gesneden, en konden structuurpatronen in het oppervlak laten drukken. Het resultaat was zeer duurzame gevelbeplating en dakshingles die traditionele natuurlijke producten imiteerden - zowel goedkoper als lichter dan leisteen. Ze rotten of kromtrekken niet zoals hout en zijn zeer brandwerend. Ik ben helemaal niet verbaasd over de populariteit van deze asbestplaten gedurende tweederde van de twintigste eeuw.

Fabrikanten van individuele asfaltshingles, goedkoper en flexibeler dan cementasbest, waren grote concurrenten voor marktaandeel in de dakbedekkingsmateriaalindustrie tegen de jaren 1920. Eind jaren dertig waren asfaltstrookshingles, bedekt met korrels in een breed scala aan kleuren, de meest populaire dakbedekking. Het risicoAsbest bestaat uit microscopisch kleine minerale vezels die bij inademing in de longen ernstige luchtwegaandoeningen en kanker kunnen veroorzaken. Asbestbevattende producten, zoals cement, asbest, dakbedekking en gevelbeplating, hebben de vezels ingebed in het Portlandcement, en er is weinig gezondheidsrisico als het materiaal in goede staat verkeert en niet wordt verstoord.

Ernstig versleten of beschadigde daken en muren, of onjuiste reparaties, wijzigingen of verwijdering kunnen het vrijkomen van de vezels mogelijk maken en de gezondheid van de inzittenden en buren in gevaar brengen. De EPA geeft gedetailleerde informatie over het beheer van asbestbevattende producten op haar website, De problemenCement asbestdakshingles hebben doorgaans een veel kortere levensduur dan de gevelbekledingspanelen. De dunnere gordelroos, ongeveer een achtste van een inch dik, gaan meestal ongeveer 50 tot 60 jaar mee. De dikkere zijn ongeveer een kwart inch en ik heb ze 70 tot 85 jaar zien duren.

Wanneer de dakshingles erg oud worden, worden ze vaak minder ondoordringbaar voor water en is het gebruikelijk om mosgroei te zien. Gordelroos die water absorbeert, heeft ook de neiging om te breken tijdens vriesweer, Als vervanging nodig is, kan verwijdering een aanzienlijke kostenpost zijn. Als de gordelroos ernstig verweerd zijn, tot het punt dat het materiaal met de hand kan worden verpletterd, is professionele vermindering nodig. Voorzorgsmaatregelen moeten nog steeds worden genomen, zelfs als ze intact zijn.

De bevestigingsmiddelen waarmee ze zijn bevestigd, moeten worden geëxtraheerd, in plaats van de broze gordelroos op te. Het materiaal moet nat worden gehouden en op de grond worden neergelaten in plaats van naar beneden te worden gegooid. Individuele staten en gemeenten kunnen ook aanvullende vereisten hebben voor verwijdering en specifieke vereisten voor verwijdering, Zoals tegels en leistenen daken, kunnen er af en toe wat gebarsten, gebroken of ontbrekende gordelroos zijn, of knipperende reparaties die nodig kunnen zijn. Het onderhouden van een asbestpannendak kan ook moeilijk zijn.

Het vinden van aannemers die bereid zijn te werken met materiaal dat verband houdt met het A-woord kan een uitdaging zijn. Het kan ook een uitdaging zijn om aannemers te vinden die zich bewust zijn van het broze karakter van deze gordelroos. Te vaak hebben kleine reparaties tot wijdverbreide schade geleid toen Bubba, de klusjesman, over een kwetsbaar dak marcheerde in laarzen met stalen tenen, Ik heb ontdekt dat sommige dakaannemers, ervaren met reparaties van leisteen en pannendaken, bereid zijn asbestpannendaken van cement te repareren en te herstellen. De gereedschappen, apparatuur en technieken die ze gebruiken voor hun regelmatige reparaties zijn zeer geschikt voor het werken met deze broze gordelroos.

Er zijn ook een paar goede bronnen van geborgen vervangende gordelroos die met een beetje geluk goed kunnen overeenkomen met het bestaande dak, Hopelijk zijn de resterende asbest dakpannen van cement in goede tot herstelbare staat, en zullen goed worden onderhouden voor hun maximale potentiële levensduur. Degenen die niet veilig kunnen worden gerepareerd, moeten op de juiste en professionele manier worden verwijderd en zullen waarschijnlijk worden vervangen door een dak dat lijkt op de meeste andere daken, en waarschijnlijk slechts een derde zo lang meegaat. De typische levensverwachting van een asbestshingdak van cement werd gegeven als 30 jaar. Maar we hebben deze daken gezien die nu 50 jaar oud waren in goede staat.

Bij elke vorm van reparatie blijft het asbest op zijn plaats. Reparatie is meestal goedkoper dan verwijdering, maar het kan later verwijderen van asbest, indien nodig, moeilijker en duurder maken. Reparaties kunnen groot of klein zijn. asbestgevelbeplating werd op grote schaal gebruikt in gebouwen en huizen van de jaren dertig tot de jaren zeventig, toen het gebruik ervan werd verboden.

asbestgordelroos zou in de begindagen een langzame en gestage stijging maken bij het domineren van de dakbedekkingsmarkt. Een eigenaar van een eengezinswoning kan asbestcementshingles verwijderen en verwijderen zonder onderworpen te zijn aan federale beperkingen die van toepassing zijn op aannemers. Asbestgordelroos heeft niet per se een duidelijke visuele markering, maar er zijn een aantal manieren om te meten of het waarschijnlijk is dat uw huis ze heeft of niet. De CPSC-hotline heeft informatie over bepaalde apparaten en producten, zoals de merken en modellen van haardrogers die asbest bevatten.

Deze producten zijn verkrijgbaar in winkels (vermeld in het telefoonboek onder Veiligheidsuitrusting en Kleding) die gespecialiseerd zijn in asbestmaterialen en veiligheidsartikelen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een asbestonderzoek onder het dakterras uit te voeren door een erkende asbestinspecteur voordat met dakbedekkingsactiviteiten wordt begonnen. Hopelijk verkeren de resterende asbestdakpannen van cement in goede tot herstelbare staat en zullen ze goed worden onderhouden voor hun maximale potentiële levensduur. In deze serie leggen we een beetje uit over wat asbest is en waarom het werd gebruikt in huishoudelijke producten aan de buitenkant, zoals gordelroos en gevelbeplating.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *