In welke jaren werd asbest gebruikt in vloertegels?

InspectaMedia tolereert geen belangenconflicten. We hebben geen relatie met adverteerders, producten of diensten die op deze website worden besproken. Dit document helpt kopers, eigenaren of inspecteurs van gebouwen die asbestmaterialen (of waarschijnlijk asbest) in gebouwen moeten identificeren door visuele inspectie. We bieden ook een ARTIKELINDEX voor dit onderwerp, of u kunt het zoekvak bovenaan of onderaan proberen als een snelle manier om informatie te vinden die u nodig hebt.

Asbest is veilig en legaal om in huizen of openbare gebouwen te blijven, zolang de asbestmaterialen in goede staat zijn en het asbest niet in de lucht kan worden vrijgegeven. Voor een snelle controle en vijf eenvoudige vragen die u kunnen helpen vertellen of een onbekende vloerbedekking asbest bevat, probeer DEZE VLOER ASBEST? Of we nodigen je uit om de meer gedetailleerde discussie hieronder door te nemen. Asfalt asbest, kunststof asbest en vinyl asbest vloertegels werden verkocht in 6 x6, 9 x 9 en in sommige jaren 12 x 12 maten. Als u de naam of het modelnummer van uw vloertegelcollectie kunt identificeren, of als u het herkent in de uitgebreide bibliotheek met vloerkleur- en patroonfoto's op deze pagina's, kunnen laboratoriumtests van het monster om de vloer op asbest te screenen onnodig zijn.

Hoewel een deskundige laboratoriumtest met gepolariseerde lichtmicroscopie nodig kan zijn om het specifieke type asbestvezel te identificeren, of om de aanwezigheid van asbest in lucht- of stofmonsters te identificeren, zijn veel asbestbevattende bouwproducten niet alleen duidelijk en gemakkelijk te herkennen, maar omdat er geen andere look was -soortgelijke producten die geen asbest waren, een visuele identificatie van dit materiaal kan in veel gevallen vrijwel een zekerheid zijn. Onze foto linksboven toont asbestvezels en asbestvulfragmenten van een Armstrong-vinylasbestvloertegel die in ons forensisch laboratorium is onderzocht. De identificatieartikelen voor asbestvloertegels in deze serie illustreren dat met de combinatie van design, uiterlijk en een idee van vloertegelleeftijd, veel asbestbevattende vloertegels of plaatvloerproducten betrouwbaar kunnen worden geïdentificeerd, zelfs vóór bevestiging door een test door een gecertificeerde asbesttest. laboratorium.

Sommige asbestbevattende vloerproducten werden al in de late jaren 1920 vervaardigd (we schatten). Door de mens gemaakte waterbestendige plaatvloerproducten (vroege vormen van linoleum) werden vanaf het begin van de jaren 1900 op schepen gebruikt. Foto links van een huis uit 1950 toont btw van het Armstrong Excelon-type, met dank aan lezer Kim, die eraan toevoegt dat asbesttests aangaven dat de witte vloertegels 7% bevatten en het zwart 5% asbest bevatte. We vermoeden dat de werkelijke asbestniveaus hoger zijn in deze tegels omdat zowel vezels als fijne asbestvuldeeltjes vaak werden gebruikt.

Als de vloer wordt gesloopt, geschuurd, gepolijst met vloerpolijstmachines van staalwol of onderhevig is aan zwaar verkeer, kan dit een bron zijn van onaanvaardbare afgifte van asbestdeeltjes. Armstrong was zeker niet het enige bedrijf dat asbestbevattende vloertegels produceerde, hoewel het bedrijf misschien wel de grootste producent was. Wat bijdraagt aan moderne verwarring over welke vinylvloertegels uit de jaren 1950 tot 1980 al dan niet asbest bevatten, bevatten sommige lijnen zoals de Excelon Supreme (ca 197) geen asbest. En sommige zes inch asbestgebaseerde of vloertegels getest door een lezer zouden asbestvrij zijn, ook al kwam hun patroon overeen met andere 9x9 asbestbevattende vloertegels in de Armstrong-lijn.

Dat klopt 6 x 6 - hoewel die vloertegelgrootte zeldzaam was. Vinyl asbest vloertegels werden geproduceerd door een aantal fabrikanten, en de decoratieve tegelpatronen waren gevarieerd, vaak jaarlijks naarmate stijlen en smaken veranderden. Het is mogelijk om een voorlopige identificatie van vloertegels te maken op basis van het individuele tegelpatroon, de kleur en de dikte. De etiketinformatie van vinyl-asbest vloertegels, gecombineerd met een eenvoudige vergelijking van tegels in het pakket met tegels die in het gebouw zijn geïnstalleerd, kan een goede bevestiging zijn van asbestbevattende materialen.

Hieronder staan foto's en links naar enkele minder bekende vloermerken. Amitco International, een internationaal vloerenbedrijf opgericht in 1964, dat hoofdlocaties heeft in de VS, S. Details over Amitco-vloeren zijn nu te vinden Details over Kentile-vloeren zijn bij KENTILE KENFLEX ASBESTOS VLOERTEGELGIDS. Details over EverWear vinyl asbestvloeren zijn bij EVERWEAR ASBEST VLOERTEGELGIDS.

Deze foto's van EverWear Vinyl Asbest vloertegels werden verstrekt met dank aan huisinspecteur David Grudzinski, Voor foto's en tekst die andere asbestbevattende vloeren op vinyl of asfalt beschrijven, begin bij ASBEST VLOERTEGELS IDENTIFICATIE FOTO'S. Niet waarschijnlijk, aangezien ten minste sommige bronnen het bedrijf beschrijven als gespecialiseerd in niet-asbest geformuleerde vloertegels. Zie ASBESTVLOERTEGELIDENTIFICATIEFOTO'S voor vloeren geproduceerd tussen 1949 en eind jaren tachtig en in sommige gevallen latere producten tot op heden. Hieronder geven we aanvullende voorbeeldfoto's van asbestbevattende vloertegels in zowel 9 x 9 als 12 x 12 maten.

Hierboven laten we een 9 x 9 vinylasbestvloertegel met kurkpatroon zien, gevonden in een huis in ranchstijl uit de jaren zestig in New York. Je kunt ervan uitgaan dat deze vloertegel asbest bevat. Kurkpatroon vinyl asbest vloertegels werden in ten minste drie tinten geproduceerd door Armstrong, Montgomery Ward en Sears en mogelijk Kentile en andere bedrijven. Hieronder vindt u een 12 x 12 vinyl asbest vloertegel gevonden in hetzelfde huis als de 9 x 9 vloer hierboven getoond.

Zie een zeer vergelijkbaar en langlopend populair Armstrong-vloertegelpatroon dat begint in 1955 op Het is waarschijnlijk dat dit een asbestbevattende vloertegel is. Testen vonden 3% chrysotielasbest in dit vloertegelmonster. Voor de foto- en testinformatie. We hebben de fabrikant van deze vloertegel niet geïdentificeerd, hoewel het misschien een Armstrong-tegel is (Zie Craftlon Collection 12 x 12 Adelphi II Aalst 54431 (met een tweede kleur, Aalst) Maar vóór ongeveer 1978, in producten die op hetzelfde materiaal leken, werden asbestvezels gebruikt als versterkingsmateriaal op vinyl.

rug van plaatvloeren. Details voor het identificeren van asbest- of asbestverdachte plaatvloerproducten zijn bij RESILIENT SHEET FLOORING ID GUIDE. Zie andere voorbeelden van linoleum en plaatvloeren Bij CONGOLEUM-NAIRN VLOERTEGELS %26 LINOLEUM Deze tegel bevindt zich op de bovenverdieping van mijn huis, zou het asbest bevatten? Maar asbest omdat de vloertegel knapt -? Wat een interessant diagnostisch idee. Hoewel er ongeveer 12 vinul tegels waren in de VS, S.

Vóór 1986 bevatte dat geen asbest, anderen dat absoluut wel. En die kurkstijl ziet er volgens mij uit als een Armstrong- of Wards-product dat misschien wel in die club zit. Laat een monster testen en laat ons het resultaat weten. Vermijd ondertussen een stoffige puinhoop.

Vochtig doekje, HEPA-stofzuiger om op te ruimen. Louisville Kentucky, deze plafondtegel dateert uit ergens rond de jaren zestig. Lijkt het asbest te bevatten? Dit onderwerp is nu te vinden op ASBEST VLOERTEGELS AFMETINGEN Dit onderwerp is verplaatst naar zijn eigen pagina op FLINTKOTE ASBESTPRODUCTEN GIDS Deze informatie is nu op MONTGOMERY WARD ASBEST VLOERTEGEL IDENTIFICATIE. Details over Sears vinyl asbest tegelvloeren zijn bij SEARS ROEBUCK VINYL ASBEST VLOERTEGELHERKENNING.

This discussion has moved to ASBEST FLOORING HAZARD LEVEL ASSESSMENT Lees verder op BEVAT DEZE VLOER ASBEST? - 5 eenvoudige vragen om te zien of uw VLOER waarschijnlijk asbest bevat of selecteer een onderwerp uit de nauw verwante artikelen hieronder, of bekijk de volledige ARTIKELINDEX. Of zie ASBEST VLOERTEGELIDENTIFICATIE FAQ's de eerste in een reeks verzamelingen vragen %26 antwoorden over het identificeren van asbestbevattende vloertegels, oorspronkelijk gepost op deze pagina Of gebruik het ZOEKVAK hieronder om een vraag te stellen of te zoeken InspectAPedia Zoek op de InspectAPedia-website Als de ACM verkeert momenteel in goede staat, stijgingen van asbestvezelniveaus in de lucht op een later tijdstip kunnen een vroege waarschuwing geven voor verslechtering of verstoring van het materiaal. Op die manier kan aanvullende luchtbewaking een nuttig beheersinstrument zijn. Als een eigenaar ervoor kiest om luchtmonitoring te gebruiken in een context van vroegtijdige waarschuwing, moet een deskundige en ervaren persoon worden geraadpleegd om een goede bemonsteringsstrategie te ontwerpen.

Zie Handige links voor meer informatie over luchtbewaking. Visuele inspectie kan situaties herkennen en anticiperen op toekomstige blootstelling (bijv. Merk op dat bij het verzamelen van luchtmonsters voor aanvullende evaluatie geen gebruik mag worden gemaakt van agressieve luchtbemonsteringsmethoden. Agressieve bemonsteringsmethoden, waarbij lucht opzettelijk wordt verstoord of geagiteerd door gebruik van een bladblazer of ventilatoren, mogen alleen worden gebruikt bij de voltooiing van een asbestverwijderingsproject binnen het beperkingsinsluitingsgebied.

Asbest wordt sinds de jaren twintig gebruikt in vinylbehang en vinylvloertegels en plaatvloeren kregen bekendheid in de jaren vijftig. De wonderbaarlijke nieuwe „no-wax” -vloeren die door bedrijven als Congoleum en Armstrong worden verkocht, gaven een glanzende glans aan de naoorlogse Amerikaanse welvaart. Vlekbestendig, brandveilig, stijlvol en betaalbaar, vinylproducten versterkt door asbest beloofden Amerikanen te helpen de rommeligheid en het gevaar van de Tweede Wereldoorlog jaren achter zich te laten. Het is het veiligst om aan te nemen dat vloermateriaal dat vóór 1980 is neergelegd asbest bevat.

Zonder label van een fabrikant kun je niet zien of een product asbest bevat door er gewoon naar te kijken. Als de vloer tussen 1952 en 1986 is geïnstalleerd, kan uw vinylvloer asbest bevatten. Het gebruik van asbest is gereguleerd sinds 1980, toen de schadelijke effecten ervan op de gezondheid van mensen publiekelijk werden erkend, maar het is nog steeds te vinden in veel huizen die tot dat jaar zijn gebouwd of gerenoveerd. Als u zelf asbestmaterialen moet weggooien, moet u een stortplaats- of afvalophaalservice vinden die asbest kan accepteren.

Dit is vooral belangrijk als u een renovatie of ander project plant dat de vloer in uw huis kan verstoren, omdat storende asbestvloeren asbestbevattend stof kunnen veroorzaken, wat gevaarlijk is om te ademen. Omdat asbesttegels zeer duurzaam zijn, werden ze geïnstalleerd in gebieden met veel verkeer, zoals keukens, gangen en modderkamers. Veel van de kleuren en patronen van asfalt-asbest of vinyl-asbest vloertegels zijn gedurende vele jaren vervaardigd en kunnen voorkomen in meer dan een van de fotocollecties voor vloertegels die hier op datumbereik worden vermeld. Als u uw vloer omhoog trekt en eronder zwarte lijm vindt, is het een goed idee om te stoppen en een monster van de lijm te laten testen om te bepalen of deze asbest bevat of niet voordat u verder gaat.

Een algemene aannemer kwam kijken en vertelde ons dat het niet was omdat het een 12x12-tegel is, waarvan hij zei dat het geen asbest bevat, maar nu, zoals ik op uw site las, waren sommige asbest met tegels 12 x 12 grootte. In de vorige eeuw mengden vinylfabrikanten vaak asbest in hun producten voor meer sterkte en isolerende eigenschappen. Afgezien daarvan vinden sommige huiseigenaren het gewoon niet prettig om asbesttegels te hebben, zelfs als ze geen gezondheidsrisico vormen. Het is vaak onmogelijk om te zeggen of asbest in een materiaal is ingebed, omdat de vezels te klein zijn om met het blote oog te worden waargenomen.

Naast de vloer zelf kunnen de lijmen die worden gebruikt om uw vloer te installeren ook de giftige minerale verbinding bevatten. Onderlaag waarvan een buurman bevestigde dat het identiek is aan haar vloer, en zeker asbest bevat (ze liet de hare testen). Van sommige van deze vloermaterialen is gemeld of is bevestigd dat ze asbest bevatten in asbestvezel- of asbestpoedervulvorm. .

Leave a Comment

Required fields are marked *