Waar asbest gevonden?

Vinyl vloertegels en de achterkant op vinylplaatvloeren en kleefstoffen. Tijdens het verbouwen van de zolder van zijn huis uit de jaren zestig vond John stapels bruine kiezelachtige isolatie. Hij besloot de bestaande isolatie te vervangen door nieuwe glasvezelisolatie om geld te besparen in de wintermaanden. Hij schepte de losse isolatie in enkele vuilniszakken en installeerde het nieuwe materiaal.

Herman kocht net een fixer-upper uit de jaren 50 in zijn geboortestad, en zijn eerste project was het upgraden van de hoofdbadkamer. Hij besloot om te beginnen met het verwijderen van de vinylvloertegel. Hij verwijderde de bestaande tegels met een schraper en installeerde de nieuwe tegel. Asbest was een veelgebruikt ingrediënt in vinylvloertegels in de jaren vijftig.

Het gebruik van een schraper om de oude vloer te verwijderen, kan gevaarlijke asbestvezels vrijkomen. Herman had de nieuwe tegel eroverheen moeten plaatsen. Bij het repareren van de kelder van zijn Victoriaanse huis uit de late 19e eeuw, merkte Brent dat de isolatie rond sommige warmwaterleidingen begon te verslechteren. Omdat hij geen warmte-efficiëntie wilde verliezen, sneed hij de oude isolatie met een mes en verving deze door nieuwe glasvezelisolatie.

Kleine asbestvezels komen vaak in huishoudelijke producten terecht wanneer asbest wordt gemengd met andere materialen, zoals plastic of cement. Wanneer deze materialen beschadigd zijn, kunnen kleine asbestvezels zichtbaar zijn die eruit zien als pluizige stukjes rafelende stof. Het zien van vezels die uit een product steken, betekent echter niet dat het asbest bevat. Alleen testen kunnen de aanwezigheid van asbest bevestigen.

De meeste mensen die asbestgerelateerde ziekten ontwikkelen, werden jarenlang blootgesteld aan asbest op het werk. Ongeveer 20% van de zwaar blootgestelde asbestwerknemers ontwikkelt uiteindelijk een gerelateerde aandoening. Als u op zoek bent naar ondersteuning voor mesothelioom, neem dan contact op met onze Patient Advocates op (85) 404-4592.Tegen het begin van de jaren 1900 begonnen wetenschappers en medische professionals een groot aantal vroege sterfgevallen en longproblemen op te merken in asbestmijnsteden en asbestdoekfabrieken. Behalve dat ze risico lopen op mogelijke blootstelling door afbraak van asbestbevattende commerciële producten, kunnen mensen in sommige delen van de wereld risico lopen vanwege geologische afzettingen van asbest op of nabij het aardoppervlak, waardoor asbest kan vrijkomen door natuurlijke verwering of door de mens veroorzaakte verstoring.

Werknemers die asbestproducten vervaardigen of gebruiken en een hoge blootstelling aan asbest hebben, worden vaak getroffen door asbestose. Mogelijke blootstelling aan asbest kan ook optreden op scholen, openbare gebouwen en zelfs in uw eigen huis als asbestproducten worden verstoord of beschadigd raken. Een advocaat voor blootstelling aan asbest kan u helpen om te bepalen wat uw wettelijke rechten zijn en hoe deze het beste kunnen worden beschermd. De EPA heeft voorschriften opgesteld die vereisen dat schoolsystemen inspecteren op beschadigd asbest en de blootstelling aan inzittenden elimineren of verminderen door het asbest te verwijderen of te omhullen.

Asbest dat gemakkelijk afbrokkelt als het wordt gehanteerd, of dat is gezaagd, geschraapt of geschuurd tot een poeder, zal waarschijnlijk asbestvezels afgeven en een gezondheidsrisico vormen. Deskundigen zijn het erover eens dat gezinnen met een geliefde die buiten het ouderlijk huis met asbest werkt, een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van een asbestgerelateerde ziekte als ze hielpen bij het wassen of die persoon zelfs elke dag begroetten toen ze thuiskwamen van het werk. Hoewel asbest in huishoudelijke producten niet gemakkelijk alleen kan worden geïdentificeerd door het zicht, is het soms mogelijk om asbestvezels te zien die zijn ingebed in beschadigde asbestbevattende materialen. Consumer Product Safety Commission (CPSC) verbood het gebruik van asbest in wallboard-patchverbindingen en gashaarden omdat de asbestvezels in deze producten tijdens gebruik in het milieu konden vrijkomen.

De beste manier om blootstelling aan asbest te voorkomen, is door goed geïnformeerd te zijn over de asbestmaterialen in uw huis, inclusief hun locaties en huidige toestand. Asbestos Network is een informatiebron die bedoeld is voor de slachtoffers van blootstelling aan asbest, evenals hun familieleden en dierbaren.

Leave a Comment

Required fields are marked *