Kunnen asbestgordelroos worden geverfd?

Nu je het oppervlak hebt voorbereid en schoongemaakt, is de beste manier om asbestshingles te schilderen niet anders dan hoe je een ander buitenoppervlak van het huis zou schilderen. Asbestgevelbeplating kan zelfs gemakkelijker zijn om verf op aan te brengen dan op sommige andere oppervlakken, omdat verf er heel goed aan hecht. Het schilderen van asbestgevelbeplating is vaak een veel beter alternatief dan proberen het te verwijderen. Als je een huis hebt dat nog steeds asbestgevelbeplating heeft en je wilt of moet het schilderen, heb je een paar belangrijke stappen te nemen.

Begrijp eerst dat het volledig acceptabel is om asbestgevelbeplating te schilderen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. De grootste zorg, en het is helemaal geen zorg, is het loslaten van het asbest in de lucht, maar als je de algemene richtlijn volgt voor het reinigen en schilderen van dit soort gevelbeplating, komt het prima. Asbestcementgevelbeplating kan worden geverfd met latexverf, maar het gaat slechts zo ver als een basislaag latexprimer met hechting. Zorg ervoor dat de tegels goed zijn voorbereid op een mooie afwerking en kies voor satijnlatexverf van hoge kwaliteit.

Als het gaat om het aanbrengen van een langdurige verflaag, begin dan met een latexprimer van 100% acryl, gevolgd door 100% buitenlatexverf. Niet alle latexverf is 100% acryl, dus lees de etiketten. Asbestgordelroos houdt verf heel goed vast wanneer u de juiste soort coating gebruikt. Asbestshingles hebben een ruw oppervlak; daarom is spuitschilderen de beste methode om ze in te kleuren.

In tegenstelling tot de meeste soorten gevelbeplating, hebben gordelroos de neiging uit te zetten en samen te trekken, afhankelijk van de temperatuur Hierdoor gaat normale latexverf niet lang mee. Gordelroos van asbestcement is ondoordringbaar voor verf als het krimpt en samentrekt met vocht, zoals houten gevelbeplating is. Latex inkapselingsmiddelen en verven vormen een ondoordringbare barrière die voorkomt dat water, lucht en zonlicht in contact komen met asbestgevelbeplating. Als u besluit om het verwijderen en vervangen van gevelbeplating te schilderen of aan te pakken, houd er dan rekening mee dat het bijna altijd betaalbaarder is om oude asbestgevelbeplating te houden en te schilderen.

Schilderen over asbestcementgevelbeplating klinkt misschien gevaarlijk, maar in werkelijkheid is het een goedkoper alternatief en vormt het aanzienlijk minder risico dan het helemaal verwijderen van asbestgevelbeplating. Bovendien kan hogedrukreiniging leiden tot binnendringen van vocht, wat bijdraagt aan de snellere afbraak van uw asbestgevelbeplating. Bovendien kunnen de verven nog langer meegaan als u hoogwaardige verven gebruikt die worden aanbevolen voor asbest. Een veilige manier om asbestverven te reinigen, is door het oppervlak af te schrapen en vuil, vuil en ander vuil met de hand weg te vegen.

Als u zich zorgen maakt over uw asbestcementgevelbeplating, is schilderen eroverheen zelfs een veiligere en kosteneffectievere optie dan professionele verwijdering. U kunt nieuwe gevelbeplating over uw asbestgevelbeplating aanbrengen om het gedoe van het toevoegen van een nieuwe verflaag om de paar jaar te voorkomen. Allereerst, als je huis vóór het einde van de jaren 70 is gebouwd en nog steeds zijn originele gevelbeplating heeft, dan is het waarschijnlijk asbestgevelbeplating. Ongeacht wat voor soort verf je hebt, het is cruciaal dat je de gordelroos niet reinigt met droge schuurmethoden of warmte.

Als u besluit om de gevelbeplating aan te drijven, gebruik dan de zachtst mogelijke instelling om verstoring van de gordelroos te voorkomen. Maar omdat asbest zo'n gezondheidsrisico en een wijdverbreide publieke zorg is, hebben verkopers meer stimulans om hun huizen op asbest te laten testen en volledige openbaarmaking over hun eigendom te geven. Vervolgens komen de asbestdeeltjes in de lucht, waardoor het gezondheidsrisico voor u en uw mensen toeneemt. Zodra je primer een paar dagen is opgedroogd, ben je vrij om de asbestshingles te schilderen zoals je elk ander oppervlak zou doen.

Omdat asbest nooit het lichaam verlaat, kunnen de dunne, scherpe vezels de longen, maag, hart en andere orgaanvoeringen irriteren.

Leave a Comment

Required fields are marked *