Hoeveel jaar gaat een asfaltdak mee?

Goed geventileerd en correct geïnstalleerd, moet u ongeveer 80-85% van de levensduur uit een asfaltdak halen. Dat betekent dat je ongeveer 20-22 jaar uit je 3-tab shingle dak en 25-28 jaar uit je dimensionale gordelroos kunt verwachten. In de VS zijn asfaltshingles het meest voorkomende dakmateriaal. Ze zullen naar verwachting ergens tussen de 15 en 25 jaar meegaan, maar houd er rekening mee dat er verschillende soorten asfaltshingles zijn.

Betontegels of kleitegels zijn een andere gunstige dakbedekkingsoptie, vooral voor duurdere of luxe woningen. Je moet een dak vervangen na een catastrofale gebeurtenis zoals een huisbrand, orkaan of tornado, maar zelfs afgezien van rampen zoals deze, moet een dak op tijd worden vervangen. Als je in een bijzonder winderig gebied woont of een gebied dat vatbaar is voor tornado's of orkanen, wil je ervoor zorgen dat je voor een hogere beoordeling gaat voor windverhoging om een dak met windschade te voorkomen. Een jaarlijkse dakinspectie - zie het als een jaarlijkse fysieke voor uw dak - is nodig om de staat ervan te controleren, eventuele gespleten of afbladderende dakspanen te vervangen en te controleren op lekken.

Bovendien, als u overweegt een nieuw huis of ander pand te kopen, moet u ervoor zorgen dat het dak relatief nieuw is en in goede staat is; zo niet, dan wilt u ervoor zorgen dat de woning dienovereenkomstig geprijsd is en moet u zich ervan bewust zijn dat u het dak mogelijk binnenkort moet vervangen. Houd er rekening mee dat als je een asfaltkiezeldak hebt op plaatsen met ernstig sterk zonlicht zoals Zuid-Californië, Texas, Nevada, New Mexico of Arizona, je je ervan bewust wilt zijn dat je dak misschien niet zo lang meegaat als in andere gebieden zoals het Midwesten of Noordoost. Eigenaren van onroerend goed met platte daken en daken met lage hellingen moeten voorzichtiger zijn bij het controleren op waterophoping die kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei of ernstigere schade kan veroorzaken die leidt tot daklekken. Leistenen dakbedekking ziet er niet alleen elegant uit, maar kan ook een aanzienlijke hoeveelheid tijd meegaan - in sommige omgevingen kunnen dakpannen van leisteen meer dan een eeuw meegaan.

Metalen dakspanen zijn een andere optie als u een metalen dak op uw huis wilt installeren, en ze bieden veel van dezelfde voordelen, maar kosten meestal ongeveer 25% minder. Een ding om in gedachten te houden als u een dakspandak met 3 tabbladen overweegt, is dat ze de neiging hebben om beter te presteren in meer gematigde klimaten zoals de oostkust en het midwesten, dus als u ergens in woont of onroerend goed koopt met zeer koude winters of dat ongelooflijk vatbaar is voor grote stormen of sneeuwstormen, wilt u misschien om naar alternatieve opties te kijken. Net als PVC zijn TPO-daken energiezuinig en kunnen ze langer meegaan dan een EPDM rubberen dak (het populairste enkellaags dakmembraan op de markt). Als er zichtbare tekenen zijn van overmatige daklekken bevlekte plafonds en wateremmers die strategisch op zolder zijn geplaatst, of als er lekken zijn die niet reageren op eenvoudige reparaties, zoals het opnieuw flitsen van een schoorsteen of dakraam, dan is het tijd om vervanging te overwegen.

U of uw dakbedekkingsbedrijf moet regelmatig uw dak bekijken, vooral als u denkt dat het tijd is voor een nieuw dak of als u denkt dat uw nieuwere dak defect is. Het vervangen van uw dak komt nooit op een geschikt moment, dus het is belangrijk om te weten wanneer het juiste moment is om uw dak te vervangen. Houten daken zijn extreem veerkrachtig en duurzaam in het bieden van bescherming tegen orkanen en zware sneeuwbelasting.

Leave a Comment

Required fields are marked *