Hoe repareer je een asbestshingdak?

Asbestdakbedekking kan eenvoudig en veilig worden verwijderd. Sluit of bedek eerst het asbestmateriaal. Dit bevat de vezels zodat ze niet in de lucht komen. Afdichting (inkapseling) behandelt het materiaal met een afdichtmiddel dat de asbestvezels aan elkaar bindt of het materiaal bedekt.

Grote reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door een professional die is opgeleid in methoden voor het veilig hanteren van asbest. Sommige mensen huren een asbestbestrijdingsbedrijf in om de gevelbeplating aan de achterkant van het huis te verwijderen en weg te gooien voordat ze aan de toevoeging beginnen. Het is niet redelijk om de meeste daken of gevelbeplating te repareren die aanzienlijke verslechtering of schade hebben geleden. Pogingen tot gewoon onderhoud, zoals het repareren of vervangen van individuele tegels of dakspanen, om het algehele dak of gevelbeplating te behouden, kan asbeststof veroorzaken.

Het verwijderen van gebroken gordelroos of porties en spijkeren in nieuw materiaal zal het bestaande asbest verstoren. Bovendien is het onmogelijk om gordelroos te verkrijgen die exact overeenkomen met de originelen, omdat ze illegaal zijn om te verkopen en het maken van op maat gemaakte replica's kostbaar kan zijn. Naarmate uw dak of gevelbeplating verslechtert, kunnen beschadigde tegels leiden tot waterinfiltratie, rot, schimmel en structurele schade aan uw huis. Vervanging van dak of gevelbeplating is logischer dan het proberen van reparaties in de meeste situaties met asbestgordelroos of vezelcement gevelbeplating.

Een ontbrekende dakspanen of twee is een eenvoudige reparatie. De vervangende gordelroos heeft voorgeboorde spijkergaten aan de onderkant. Schuif de ongeboorde rand van de nieuwe shingle omhoog onder de randen van de gordelroos boven de opening en drijf spijkers door de voorgeboorde gaten, zodat de spijkers gewoon de bovenranden van de gordelroos onder de opening missen. Gebruik speciale zijspijkers of aluminium spijkers om roesten van de blootgestelde koppen te voorkomen en raak de nagelkoppen indien nodig bij met bijpassende verf.

We keken naar een huis met wat we dachten dat het een dak in leisteen was. Later werd ons verteld dat het asbest is. Ik was op de hoogte van asbestgevelbeplating, maar geen dakbedekking. Het huis is 60+ jaar oud, zou dit origineel kunnen zijn? Is het een groot gezondheidsprobleem om in een huis met asbest te wonen? Hoe lang gaan ze mee? Hebben ze onderhoud nodig? Tegen de tijd dat het dak dat u zag werd geïnstalleerd, was cement asbest dakbedekking en gevelbeplating bekend in de bouwindustrie als een duurzaam, goedkoop materiaal dat wordt gebruikt om gebouwen te bedekken en te beschermen, De achtergrondexperimenten werden uitgevoerd in de jaren 1880 met behulp van asbestvezels in mengsels die resulteerden in bouwproducten zoals isolatie voor stoomleidingen en ketels.

De vezels werden uiteindelijk gemengd met Portlandcement en de pasta werd gebruikt als dakreparatiesamenstelling. In 1907 werd procesapparatuur uitgevonden die stijve platen produceerde van het cementasbest. Deze vellen konden worden gepigmenteerd en in beheersbare vormen worden gesneden, en konden structuurpatronen in het oppervlak laten drukken. Het resultaat was zeer duurzame gevelbeplating en dakshingles die traditionele natuurlijke producten imiteerden - zowel goedkoper als lichter dan leisteen.

Ze rotten of kromtrekken niet zoals hout en zijn zeer brandwerend. Ik ben helemaal niet verbaasd over de populariteit van deze asbestplaten gedurende tweederde van de twintigste eeuw. Fabrikanten van individuele asfaltshingles, goedkoper en flexibeler dan cementasbest, waren grote concurrenten voor marktaandeel in de dakbedekkingsmateriaalindustrie tegen de jaren 1920. Eind jaren dertig waren asfaltstrookshingles, bedekt met korrels in een breed scala aan kleuren, de meest populaire dakbedekking.

Het risicoAsbest bestaat uit microscopisch kleine minerale vezels die bij inademing in de longen ernstige luchtwegaandoeningen en kanker kunnen veroorzaken. Asbestbevattende producten, zoals cement, asbest, dakbedekking en gevelbeplating, hebben de vezels ingebed in het Portlandcement, en er is weinig gezondheidsrisico als het materiaal in goede staat verkeert en niet wordt verstoord. Ernstig versleten of beschadigde daken en muren, of onjuiste reparaties, wijzigingen of verwijdering kunnen het vrijkomen van de vezels mogelijk maken en de gezondheid van de inzittenden en buren in gevaar brengen. De EPA geeft gedetailleerde informatie over het beheer van asbestbevattende producten op haar website, De problemenCement asbestdakshingles hebben doorgaans een veel kortere levensduur dan de gevelbekledingspanelen.

De dunnere gordelroos, ongeveer een achtste van een inch dik, gaan meestal ongeveer 50 tot 60 jaar mee. De dikkere zijn ongeveer een kwart inch en ik heb ze 70 tot 85 jaar zien duren. Wanneer de dakshingles erg oud worden, worden ze vaak minder ondoordringbaar voor water en is het gebruikelijk om mosgroei te zien. Gordelroos die water absorbeert, heeft ook de neiging om te breken tijdens vriesweer, Als vervanging nodig is, kan verwijdering een aanzienlijke kostenpost zijn.

Als de gordelroos ernstig verweerd zijn, tot het punt dat het materiaal met de hand kan worden verpletterd, is professionele vermindering nodig. Voorzorgsmaatregelen moeten nog steeds worden genomen, zelfs als ze intact zijn. De bevestigingsmiddelen waarmee ze zijn bevestigd, moeten worden geëxtraheerd, in plaats van de broze gordelroos op te. Het materiaal moet nat worden gehouden en op de grond worden neergelaten in plaats van naar beneden te worden gegooid.

Individuele staten en gemeenten kunnen ook aanvullende vereisten hebben voor verwijdering en specifieke vereisten voor verwijdering, Zoals tegels en leistenen daken, kunnen er af en toe wat gebarsten, gebroken of ontbrekende gordelroos zijn, of knipperende reparaties die nodig kunnen zijn. Het onderhouden van een asbestpannendak kan ook moeilijk zijn. Het vinden van aannemers die bereid zijn te werken met materiaal dat verband houdt met het A-woord kan een uitdaging zijn. Het kan ook een uitdaging zijn om aannemers te vinden die zich bewust zijn van het broze karakter van deze gordelroos.

Te vaak hebben kleine reparaties tot wijdverbreide schade geleid toen Bubba, de klusjesman, over een kwetsbaar dak marcheerde in laarzen met stalen tenen, Ik heb ontdekt dat sommige dakaannemers, ervaren met reparaties van leisteen en pannendaken, bereid zijn asbestpannendaken van cement te repareren en te herstellen. De gereedschappen, apparatuur en technieken die ze gebruiken voor hun regelmatige reparaties zijn zeer geschikt voor het werken met deze broze gordelroos. Er zijn ook een paar goede bronnen van geborgen vervangende gordelroos die met een beetje geluk goed kunnen overeenkomen met het bestaande dak, Hopelijk zijn de resterende asbest dakpannen van cement in goede tot herstelbare staat, en zullen goed worden onderhouden voor hun maximale potentiële levensduur. Degenen die niet veilig kunnen worden gerepareerd, moeten op de juiste en professionele manier worden verwijderd en zullen waarschijnlijk worden vervangen door een dak dat lijkt op de meeste andere daken, en waarschijnlijk slechts een derde zo lang meegaat.

Om een kapotte te repareren, neemt u een volledige shingle van een onzichtbare plaats zoals de bovenkant van een gevel en installeert u een ventilatieopening of decoratieve grill op zijn plaats. Verwijder het door op de bovenkant van de shingle te drukken. Knip of knip vervolgens voorzichtig de nagelkoppen. Spijker het voorzichtig op zijn plaats.

Controleer ook de lokale voorschriften voor asbestverwijdering. Het goede nieuws over asbestdakbedekkingsmaterialen is dat ze duurzaam waren. Het slechte nieuws is dat zelfs kleine defecten in de materialen of hun structuur (zoals een lek, scheur of penetratie) de giftige deeltjes vrijgeven, wat ademhalingsproblemen kan veroorzaken voor uzelf en andere bewoners van het gebouw. Uw gezondheid en veiligheid zijn de eerste prioriteiten.

Als u deze toestand meer dan 25% van het dakoppervlak ziet, is reparatie waarschijnlijk niet economisch en is een volledige herdakbedekking of dakbedekking nodig. De schadelijke effecten van asbest treden op wanneer iemand de kleine, scherpe vezels ademt, die de longen irriteren en ontsteken. Een eigenaar van een eengezinswoning kan asbestcementshingles verwijderen en verwijderen zonder onderworpen te zijn aan federale beperkingen die van toepassing zijn op aannemers. De CPSC-hotline heeft informatie over bepaalde apparaten en producten, zoals de merken en modellen van haardrogers die asbest bevatten.

Maar omdat dakbedekking van asbestcement gemakkelijk wordt beschadigd door een zwaarvoetige werknemer die niet bekend is met de betrokken materialen, moeten asbestcementdaken worden gerepareerd en onderhouden met dezelfde zorg en expertise als leistenen daken. Typische dakslijtage- of faalpatronen zijn ofwel het falen van de shingle-bevestigingen of gebroken en vallende dakspanen. Ik heb ontdekt dat sommige dakaannemers, ervaring met reparaties van leisteen- en pannendaken, bereid zijn asbestpannendaken van cement te repareren en te herstellen. De locatie moet zorgvuldig worden gecontroleerd en ingesloten om asbestmaterialen en restjes op te vangen en te isoleren, zodat ze op passende wijze worden verwijderd op aangewezen stortplaatsen voor giftig afval.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *