Kun je asbestdakshingles schilderen?

Nu je het oppervlak hebt voorbereid en schoongemaakt, is de beste manier om asbestshingles te schilderen niet anders dan hoe je een ander buitenoppervlak van het huis zou schilderen. Asbestgevelbeplating kan zelfs gemakkelijker zijn om verf op aan te brengen dan op sommige andere oppervlakken, omdat verf er heel goed aan hecht. Door een gewone dakcoating of dakverf te schilderen, kunnen we het probleem met asbest niet oplossen. Er zijn problemen met het schilferen van verf en vellen op asbest barsten nog steeds.

Een stuk dakbedekking hoeft niet te worden geverfd omdat verf de vezels niet afdicht. Om te kunnen schilderen, moet het oppervlak schoon en droog zijn en moet het worden gereinigd met minerale reiniger. Over het algemeen kunnen buitenverven van het metselwerktype (zoals de meeste verven op waterbasis) niet op asbestplaten worden aangebracht. Het schilderen van cement asbestgevelbeplating of niet-asbestvezelcementbeplating is gedeeltelijk een cosmetische beslissing.

We hebben dit materiaal zelden in een versleten, brokkelige toestand gezien, maar mocht dat gebeuren, zou men het oppervlak ook kunnen schilderen om het afstoten van vezels te stoppen en het materiaal te behouden. Het schilderen van asbestgevelbeplating is vaak een veel beter alternatief dan proberen het te verwijderen. Als u besluit om het verwijderen en vervangen van gevelbeplating te schilderen of aan te pakken, houd er dan rekening mee dat het bijna altijd betaalbaarder is om oude asbestgevelbeplating te houden en te schilderen. Veel huiseigenaren zijn aangenaam verrast om erachter te komen dat wat ze aannamen dat asbestgevelbeplating eigenlijk helemaal geen asbest bevat.

Als je tegels in goede staat verkeren, hoef je ze niet in de buurt te komen en kun je ze zelfs schilderen om ze er weer nieuw uit te laten zien. Een dak of deel van een gebouw was tussen het einde van de jaren veertig en de jaren tachtig typisch bedekt met asbestspuitcoating als isolator. Terwijl de Environmental Protection Agency eind jaren tachtig de verkoop, distributie en aankoop van de meeste asbestproducten verbood, bevatten veel huizen nog steeds met asbest besmette materialen. Agressief schrapen of schuren van losse verf is niet aan te raden, omdat hierdoor asbestvezels kunnen vrijkomen.

Het kan scheuren, afbrokkelen en uiteindelijk het vrijkomen van asbestdeeltjes voorkomen als het wordt behandeld met inkapselingsverf. Omdat asbest nooit het lichaam verlaat, kunnen de dunne, scherpe vezels de longen, maag, hart en andere orgaanvoeringen irriteren. Elke keer dat u de buitenkant van een huis schildert, is het goed om de gevelbeplating vooraf grondig onder druk te wassen. In de VS, waar asbest nog steeds legaal is, hoeven verkopers niet bekend te maken wanneer hun eigendom asbest bevat.

Als u de baan inhuurt, vereist het schilderen van asbestgevelbeplating geen speciale licentie voor zover de aannemer het werk doet, dus u kunt voorkomen dat u de zeer dure diensten inhuurt van een specialist met een vergunning om asbestvermindering aan te pakken. Sommige experts en huiseigenaren zijn van mening dat het veilig is om asbestgevelbeplating onder druk te wassen bij gebruik van de laagste en zachtste instelling. Een veilige manier om asbestverven te reinigen, is door het oppervlak af te schrapen en vuil, vuil en ander vuil met de hand weg te vegen. De kostenbesparingen kunnen aanzienlijk zijn en een 65 jaar oud asbestdak zou waarschijnlijk nog eens 65 jaar kunnen duren zonder vervanging.

Dit betekent dat u wat extra tijd moet besteden aan het schoonmaken en voorbereiden van de gevelbeplating voordat u gaat schilderen en in plaats daarvan moet vertrouwen op een tuinslang, sponzen en ouderwets elleboogvet.

Leave a Comment

Required fields are marked *