Kan een shingle dak 40 jaar meegaan?

Cedershakes of cedershingles kunnen 20 tot 40 jaar meegaan met de juiste zorg en onderhoud, en ze zijn bestand tegen windstoten tot 110 MPH. Wanneer je cedershingles of shakes begint te zien barsten of afpellen, dan weet je dat het tijd is om te kijken naar het repareren of vervangen van je dak. Gordelroos is er in verschillende klassen van levenslange garantie. Je hebt bijvoorbeeld de 30-jarige shingle, de 25-jarige, de 40-jarige en levensduur - de fabrikanten produceren ze in die segmenten.

De waarheid is dat een dakspaan van 30 jaar niet echt 30 jaar meegaat. De verwachte levensduur van een product van 30 jaar is, mits goed verzorgd, ongeveer 25 jaar. De enige uitzondering is de Timberline HDZ-shingle van de GAF die wordt geleverd met de standaard 130 MPH-garantie, zelfs wanneer geïnstalleerd met behulp van de standaard spijkermethode. Niet alle tekens zijn echter zichtbaar voor het ongetrainde oog, dus als u schade vermoedt, bel dan een dakbedekkingsprofessional om naar buiten te komen en het dak te inspecteren.

Merk op dat architecturale asfaltshingles met drie tabbladen niet geschikt zijn voor gebruik op lage hellingen of platte daken. Leistenen daken hebben een van de langste levensverwachtingen van elk dakbedekkingsmateriaal, variërend van 75 tot 200 jaar. Een geribbeld daksysteem met metalen panelen met verborgen bevestigingsmiddelen biedt een langere levensduur, variërend van 30 tot 40 jaar levensduur, afhankelijk van de omgeving. Dankzij de dikte van het versterkte PVC-membraan en de hete lucht gelaste naden die een sterke permanente hechting vormen (de naden zijn het sterkste punt in een PVC-membraan, terwijl de naden het zwakste punt zijn in EPDM-rubber), kan dit systeem vaak twee keer zo lang meegaan als EPDM rubberen daken.

Spuitdaken van polyurethaanschuim kunnen normaal gesproken tussen 20+ jaar meegaan, maar met een goed jaarlijks onderhoud en tijdige reparaties (indien nodig in geval van hagelschade, omgevallen bomen, enz. De korrels zijn gekleurd en meestal wordt een mix van kleuren gebruikt om elke shingle lijn een uniek uiterlijk te geven. De sleutel tot het hebben van een duurzaam dak is het plannen van regelmatig dakonderhoud en inspecties uitgevoerd door dakaannemers. Een levensduur van 20 tot 30+ jaar is wat je kunt verwachten van een hoogwaardig PVC (polyvinylchloride of vinyl) membraan zoals IB Roof.

Een potentieel nadeel van metalen daken is dat ze kunnen worden gedeukt door vallende boomtakken of grote hagel. Als er zichtbare tekenen zijn van overmatige daklekken bevlekte plafonds en wateremmers die strategisch op zolder zijn geplaatst, of als er lekken zijn die niet reageren op eenvoudige reparaties, zoals het opnieuw flitsen van een schoorsteen of dakraam, dan is het tijd om vervanging te overwegen. Voordat u een dak in leisteen installeert, moet u uw daksysteem laten inspecteren om er zeker van te zijn dat het bestand is tegen dat gewicht. Houten daken zijn extreem veerkrachtig en duurzaam in het bieden van bescherming tegen orkanen en zware sneeuwbelasting.

Wanneer u jaarlijks dakonderhoud heeft, worden de veelvoorkomende dakproblemen opgevangen voordat ze te veel schade kunnen veroorzaken.

Leave a Comment

Required fields are marked *