Kun je asbestgordelroos op een huis schilderen?

Nu je het oppervlak hebt voorbereid en schoongemaakt, is de beste manier om asbestshingles te schilderen niet anders dan hoe je een ander buitenoppervlak van het huis zou schilderen. Asbestgevelbeplating kan zelfs gemakkelijker zijn om verf op aan te brengen dan op sommige andere oppervlakken, omdat verf er heel goed aan hecht. Het schilderen van asbestgevelbeplating is vaak een veel beter alternatief dan proberen het te verwijderen. Asbestshingles hebben een ruw oppervlak; daarom is spuitschilderen de beste methode om ze in te kleuren.

In tegenstelling tot de meeste soorten gevelbeplating, hebben gordelroos de neiging uit te zetten en samen te trekken, afhankelijk van de temperatuur Hierdoor gaat normale latexverf niet lang mee. Als je een huis hebt dat nog steeds asbestgevelbeplating heeft en je wilt of moet het schilderen, heb je een paar belangrijke stappen te nemen. Begrijp eerst dat het volledig acceptabel is om asbestgevelbeplating te schilderen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. De grootste zorg, en het is helemaal geen zorg, is het loslaten van het asbest in de lucht, maar als je de algemene richtlijn volgt voor het reinigen en schilderen van dit soort gevelbeplating, komt het prima.

Asbestcementgevelbeplating kan worden geverfd met latexverf, maar het gaat slechts zo ver als een basislaag latexprimer met hechting. Zorg ervoor dat de tegels goed zijn voorbereid op een mooie afwerking en kies voor satijnlatexverf van hoge kwaliteit. Als het gaat om het aanbrengen van een langdurige verflaag, begin dan met een latexprimer van 100% acryl, gevolgd door 100% buitenlatexverf. Niet alle latexverf is 100% acryl, dus lees de etiketten.

Asbestgordelroos houdt verf heel goed vast wanneer u de juiste soort coating gebruikt. De grootste zorg is dat u asbestgevelbeplating met stroomspoeling moet vermijden, omdat het de gevelbeplating kan afbreken of beschadigen en gevaarlijke asbestvezels in de lucht kan afgeven. In de VS, waar asbest nog steeds legaal is, hoeven verkopers niet bekend te maken wanneer hun eigendom asbest bevat. Als u een Hardie-bord als gevelbeplating moet gebruiken, raad ik u aan om eerst de oude asbestgevelbeplating voorzichtig te verwijderen voordat u de nieuwe gevelbeplating installeert.

Hoewel asbestcement kan worden geverfd, is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat het vezelmateriaal niet losraakt en vrijkomt. Maar omdat asbest zo'n gezondheidsrisico en een wijdverbreide publieke zorg is, hebben verkopers meer stimulans om hun huizen op asbest te laten testen en volledige openbaarmaking over hun eigendom te geven. De Dacfill siliconen dakverf van Rustoleum is een siliconenkit op waterbasis die wordt gebruikt voor het repareren van daken gemaakt van asbest, betonvezel, vezelcement of vilt. Er bestaat niet zoiets als een „juiste verf voor het schilderen van asbestgevelbeplating, omdat het alleen maar doorgaat zolang het is geverfd.

Als u zich zorgen maakt over de gezondheidsrisico's, kunt u ook alle kleding weggooien die wordt gebruikt tijdens het schilderen van de gevelbeplating, waardoor het risico wordt geëlimineerd dat u asbestvezels in huis brengt. Ze raden aan dat het achterlaten van de oude gordelroos een veilige keuze is, hoewel verwijdering ook een mogelijkheid is. Dit betekent dat u wat extra tijd moet besteden aan het schoonmaken en voorbereiden van de gevelbeplating voordat u gaat schilderen en in plaats daarvan moet vertrouwen op een tuinslang, sponzen en ouderwets elleboogvet. Elke asbestexpert die ik onlangs heb gesproken, zegt dat de vorm van asbest die wordt gebruikt voor muurshingles niet zo schadelijk is als andere soorten, en dat een veilige optie is om goed genoeg met rust te laten.

De enige zekere manier om asbestgevelbeplating te identificeren, is door het te laten testen in een geaccrediteerd asbesttestlaboratorium. Hierdoor gaat de verf lang mee, waardoor u de ultieme bescherming biedt tegen blootstelling aan asbest. Vervang de huidige asbestcementgevelbeplating door een gerenommeerde acryllatexverf als u de gevelbeplating al hebt bedekt met verf en de verf niet kapot en verouderd is. Als u direct over een asbestplafond schildert, moet u mogelijk veel verf gebruiken om voldoende asbestdekking te garanderen.

Vergeet niet dat zodra de asbestgevelbeplating aanzienlijk is beschadigd, deze broos wordt en moet worden behandeld door erkende professionals.

Leave a Comment

Required fields are marked *