Asbestdakshingle?

Dakbedekking van asbestcement, gordelroos en gevelbeplating producten zullen waarschijnlijk geen asbestvezels vrijgeven, tenzij gezaagd, geboord of gesneden. Dakbedekkingsshingles die asbest bevatten, worden vervaardigd uit een mix van asbestvezels en hydraulisch cement. Ze waren populair vanwege hun stijfheid, duurzaamheid en brandwerendheid. Ze zouden niet kromtrekken of rotten en waren bestand tegen schade veroorzaakt door insecten.

Toen asbestcement werd uitgevonden, was het al bekend dat asbestvezels longziekten konden veroorzaken. Veel fabrikanten waren mogelijk al op de hoogte van de mogelijke gevaren voor de gezondheid van asbestcement. Asbest was een populair dakbedekkingsmateriaal voor zaken als onderlegvilt en dakcoatings, maar het werd niet vaak gebruikt in gordelroos. Hoewel dakshingles zelden werden gemaakt met asbest, is er een kleine kans dat uw dakshingles asbest kunnen bevatten als uw huis vóór de jaren tachtig werd gebouwd.

Asfaltshingles waren het type gordelroos dat het meest waarschijnlijk kleine hoeveelheden asbest bevatte, evenals asbestcementshingles. asbestshingles zijn dak- of muurshingles gemaakt van asbestcementplaat. Ze lijken vaak op leisteengordelroos en werden in de 20e eeuw in massa geproduceerd omdat deze beter bestand waren tegen verwering dan traditionele leisteengordelroos, omdat leisteen erg zacht is en vatbaar voor verwering. Vanwege gezondheidsrisico's van asbestproducten heeft de Europese Unie elk gebruik van asbest verboden, inclusief asbestdakshingles.

Kunstmatige kerstsneeuw, vaak gebruikt in films en warenhuisramen en op de markt gebracht voor gebruik in privéwoningen onder merknamen waaronder Pure White, Snow Drift en White Magic was puur asbest. Dit is wat u moet weten over het materiaal en hoe u kunt bepalen of uw huis nog steeds asbestdakbedekking of gevelbeplating gordelroos heeft. Asbest begon voor het eerst te worden geïdentificeerd als een gezondheidsrisico toen de aandoening asbestose in de jaren dertig werd ontdekt, en er begonnen voorschriften op te duiken toen het verband hield met meer gezondheidsrisico's. Vergunningen moeten meestal tien (werkdagen) worden verkregen voordat wordt gekeken naar de verwijdering van gereguleerd asbestbevattend dakbedekkingsmateriaal.

Een specialist kan naar een foto kijken om te weten of er asbest in de tegel, gordelroos of lakens zit. Asbest, een natuurlijk voorkomend mineraal dat voorkomt in de Verenigde Staten en over de hele wereld, werd begin 1900 een gewaardeerd materiaal in de woningbouwindustrie omdat de zijdeachtige vezels brandwerend, geluidsbestendig, corrosiebestendig en ongelooflijk sterk zijn. Vergunningen zijn nodig voor het verwijderen van asbestbevattende bouwmaterialen, vaak met milieuagentschappen naast gewone stads- en lokale bouwafdelingen. Sommige mensen huren een asbestbestrijdingsbedrijf in om de gevelbeplating aan de achterkant van het huis te verwijderen en weg te gooien voordat ze aan de toevoeging beginnen te werken.

Asbest kan niet alleen door het zicht worden geïdentificeerd, dus de enige manier om er helemaal zeker van te zijn, is door een monster van uw gordelroos in een laboratorium te laten testen. Met de introductie van dakbedekkingsproducten op asfaltbasis eind jaren vijftig stopte de EPA asbest volledig. Er is geen overtuigend bewijs hoeveel blootstelling aan asbest bijdraagt aan een toename van gerelateerde gezondheidsproblemen. Neem contact op met uw staats- of lokale gezondheidsafdeling of regionaal EPA-kantoor voor informatie over asbesttrainingsprogramma's in uw regio.

Leave a Comment

Required fields are marked *