Hoe weet je of je gordelroos asbest is?

Meestal zijn asbestdakbedekkingsmaterialen niet gevaarlijk als ze niet beschadigd zijn en ongestoord blijven. De enige manier om zeker te weten of uw dak asbest bevat, is door een monster te laten testen door professionals in een gecertificeerd laboratorium. Asbest kan niet alleen door het zicht worden geïdentificeerd, dus de enige manier om er helemaal zeker van te zijn, is door een monster van uw gordelroos in een laboratorium te laten testen. Dit kan een kostbare procedure zijn, en als je je dak sinds de jaren tachtig niet hebt vervangen, is het waarschijnlijk een beter idee om er gewoon overheen te grillen.

Als je de gordelroos wilt laten testen, zorg er dan voor dat je handschoenen en een gezichtsbedekking draagt terwijl je een monster verzamelt in een luchtdichte plastic zak. Je moet ook water op de tegel spuiten voordat je hem snijdt om te voorkomen dat asbest in de lucht terechtkomt. Alleen een getrainde professional kan zeker weten of uw gordelroos asbest bevat. Asbestdakbedekking was echter zo wijdverbreid tussen 1920 en 1986 dat als uw huis werd gebouwd of gedurende deze tijd een dak had geïnstalleerd, asbestshingles zeer waarschijnlijk zouden kunnen zijn.

Asbest is te vinden in HVAC-kanalen, akoestische plafondtextuur, leidingen, brandwerende sproeiing en vloer- en plafondtegels. Asbest werd vrij vaak gebruikt bij de aanleg van dakspanen tussen de jaren dertig en zeventig. Als je dak oud genoeg is, heb je misschien nog steeds asbestshingles in huis. Bij Expert Roofing %26 Exteriors weten we dat het woord asbest bezorgdheid kan wekken over de veiligheid van u, uw huis en uw gezin.

Daarom zijn onze dakbedekkingsdeskundigen hier om uit te leggen wat u moet doen als u asbestshingles op uw dak heeft. De veiligste en meest nauwkeurige manier om te weten of uw dakpannen asbest hebben, is door ze te laten bemonsteren en controleren door een geaccrediteerd laboratorium. Soms zullen bemonsteringsdiensten u snel adviseren over de waarschijnlijkheid van asbest. Ze gebruiken hun ervaring uit veel verschillende projecten om asbestdakpannen te identificeren.

Asbest werd begin 1900 het belangrijkste dakbedekkingsproduct, met asfaltshingles in wijdverbreid gebruik tot de jaren zeventig, waaronder huizen in Maryland. Je kwam erachter dat je huis bedekt is met asbestgevelbeplating of dakshingles en dat ze uit elkaar vallen. Tijdens traditionele dakvervangingen worden de oude dakspanen in een container of de achterkant van een vrachtwagen gegooid en weggesleept. Hoewel dakshingles zelden werden gemaakt met asbest, is er een kleine kans dat uw dakshingles asbest kunnen bevatten als uw huis vóór de jaren tachtig werd gebouwd.

Dakbedekking van asbestcement, gordelroos en gevelbeplating producten zullen waarschijnlijk geen asbestvezels vrijgeven, tenzij gezaagd, geboord of gesneden. Het beste wat u kunt doen als u asbestgordelroos heeft, is ze met rust te laten of een gekwalificeerde aannemer te betalen om het voor u te regelen. Dit is wat u moet weten over het materiaal en hoe u kunt bepalen of uw huis nog steeds asbestdakbedekking of gevelbeplating gordelroos heeft. Huiseigenaren in Maryland hoeven zich echter geen zorgen te maken of hun dakshingles al dan niet asbest bevatten.

Het antwoord op de vraag of de dakshingles op uw huis in Maryland al dan niet asbest bevatten, is vrijwel zeker een volmondig nee. Asbestgordelroos heeft niet per se een duidelijke visuele markering, maar er zijn een aantal manieren om te meten of het waarschijnlijk is dat uw huis ze heeft of niet. Het type gordelroos dat je hebt, kan ook aangeven of het waarschijnlijk is dat asbest aanwezig is of niet - het werd meestal gebruikt met asfaltshingles, maar het werd ook vaak gemengd in cementshingles. Als het tijd is voor u om een nieuw dak te kopen, of als u liever geen asbestshingles op uw dak hebt, is de eerste stap om contact op te nemen met een dakbedekkingsaannemer.

We zullen ook bespreken wat u moet doen als uw gordelroos asbest heeft en waarom het gebruik van een gespecialiseerde aannemer de veiligste beslissing is voor u en uw gezin. Niet langer beperkt tot grijstinten, de asbestshingle steeg enorm in populariteit en het product werd een steunpilaar van de woningbouw.

Leave a Comment

Required fields are marked *