Kunnen asbestvloeren worden afgedekt?

Dat is genoeg om schade en slijtage te voorkomen die vezels in de lucht kunnen afgeven; er is geen sealer nodig. Tapijt en een geschikte pad zullen het lukken. Wees ijverig bij het volgen van de richtlijnen van de betonfabrikant om succes te garanderen. Het zelfnivellerende beton kan op verschillende diktes worden aangebracht en droogt als een gladde toplaag over de gegronde tegels.

Eenmaal uitgehard, worden de onderliggende tegels volledig ingekapseld en lopen ze niet het risico af te brokkelen met de leeftijd. Er is nu geen gevaar voor blootstelling aan asbest, tenzij de vloer wordt geboord of ingesneden. Ga je gang en leef in de ruimte zoals je eerder zou hebben gedaan. Asbestvloertegels geven geen giftige vezels af en vormen een gezondheidsrisico tenzij ze worden verstoord.

Het schuren, zagen, boren of scheuren van de tegels kan echter vezels in de lucht afgeven waar ze kunnen worden ingeademd, dus wees voorzichtig om ze niet te storen. Als u ze moet verwijderen voor een verbouwing, moet u een van de hieronder beschreven veilige verwijderingsmethoden volgen. Over het algemeen is de veiligste aanpak om dergelijke vloeren met rust te laten en deze te bedekken met een coating of met een andere laag vloer. Kunststofplaten om het werkgebied af te dichten.

Om te voorkomen dat asbestverontreiniging zich verspreidt, moeten werknemers ventilatieopeningen, deuren en ramen afdekken met plastic kleppen en de verwarmings-, ventilatie- en airconditioningunit uitschakelen. Alle items die niet uit het werkgebied kunnen worden verwijderd, moeten ook bedekt zijn met plastic. Voordat u zelf asbestvloeren verwijdert, moet u de staats- en stadsvoorschriften voor het verwijderen en verwijderen van asbest controleren. We bieden foto's en beschrijvende tekst van asbestisolatie en andere asbestbevattende producten om definitieve, waarschijnlijke of mogelijke asbestmaterialen in gebouwen te identificeren.

Neem contact op met een professional in uw omgeving die zo snel mogelijk asbesttegelsanering afhandelt, aangezien asbestvezels in de lucht erg klein kunnen zijn, zelfs onzichtbaar voor het blote oog. De nauwkeurigere informatie over de werkelijke niveaus van asbestvezels in de lucht die uit TEM kan worden afgeleid, zou echter gunstiger moeten zijn voor de eigenaar van het gebouw die ervoor kiest om aanvullende luchtmonitoring te gebruiken in het asbestbeheerprogramma. Houd er rekening mee dat asbesttegels over het algemeen veilig zijn als de tegels in goede staat verkeren, maar er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het reinigen of onderhouden van asbesttegels. Zie ook GEVARENVERMINDERING VAN ASBESTVLOEREN voor meer manieren om het asbestgevaar in asbestverdachte of veronderstelde asbestbevattende vloeren te verminderen.

Sommige rechtsgebieden staan particuliere huiseigenaren toe om zelf asbestmaterialen te verwijderen, maar doe-het-zelf-asbestvermindering wordt nooit aanbevolen. Als u zelf asbestmaterialen moet weggooien, moet u een stortplaats- of afvalophaalservice vinden die asbest kan accepteren. Werknemers moeten veel voorzorgsmaatregelen nemen om asbestvloertegels veilig te verwijderen, en het is altijd het veiligst om asbestverwijdering over te laten aan gekwalificeerde professionals. Het huidige beste asbestadvies is om stof en rommel van sloop van vinylasbestvloeren te vermijden als u deze eenvoudig met een ander materiaal kunt bedekken.

Leave a Comment

Required fields are marked *