Waar is asfaltdak van gemaakt?

De samenstelling kan variëren, maar asfaltshingles bestaan meestal uit minerale vezels en cementachtige vulstoffen. In studies is onthuld dat asfalt slechts 5 procent tot maar liefst 35 procent van de dakspanen uitmaakt. Dit materiaal wordt ook wel ACM of „Asfaltbevattend materiaal” genoemd. Opgebouwde dakmembranen zijn samengesteld uit lagen bitumen of koud aangebrachte lijm die dienen als weerbestendige component van de membranen.

Versterkingspalen, zoals organisch vilt, glasvezellaagplaat en polyester plysheet, worden in elke laag bitumen of koud aangebrachte lijm geïnstalleerd. Bitumineuze membranen worden geïnstalleerd in meerlaagse configuraties met bitumen of koud aangebrachte lijm tussen lagen, of lagen membranen, van wapening om een „opgebouwd membraan” te construeren. Een asfaltshingle is een soort muur- of dakshingle die asfalt gebruikt voor waterdichting. Het is een van de meest gebruikte dakbedekkingen in Noord-Amerika omdat het relatief goedkope kosten vooraf heeft en vrij eenvoudig te installeren is.

Asfaltshingles zijn niet helemaal van asfalt gemaakt. Integendeel, ze bestaan uit een basis van glasvezel of viltpapier bedekt met een waterdichte laag asfalt en bedekt met keramische korrels. Sinds de ontwikkeling in de jaren tachtig is de glasvezelbasis het populairdere product. Het is lichter en goedkoper, maar geeft nog steeds aanzienlijke sterkte aan het dak, evenals extra brandbeveiliging.

Traditioneel is de matbasis gemaakt van oud papier, cellulose en houtvezels, vaak aangeduid als „organische gordelroos”. De huidige asfaltshingles zijn daarentegen voorzien van een mat van glasvezel. Glasvezel heeft bewezen superieure weerstand te hebben tegen vocht, waarvoor op papier gebaseerde lagen kwetsbaar zijn zodra de buitenste lagen zijn versleten. Hoewel de meeste asfaltshingles worden geïnstalleerd met spijkers, zijn bepaalde dakbedekkingsproducten voorzien van matbodems met kleefrug, voor verbeterde weerstand tegen wind- en waterindringing.

Een asfaltdakdak is een fractie van de kosten van de meeste andere dakbedekkingen. Zelfs aan de premium kant zullen asfaltshingles huiseigenaren met een beperkt budget nog steeds de beste waar voor hun geld geven. Met de juiste installatie en regelmatig onderhoud hoeft een kwaliteitsdak de bank niet te breken. Latere generaties gordelroos gebouwd met glasvezel in plaats van asbest zorgden voor een acceptabele duurzaamheid en brandwerendheid.

Het dakasfalt moet worden „geoxideerd door lucht door het hete asfalt te blazen, waardoor de viscositeit toeneemt. Ze zijn geselecteerd, verwerkt en ontworpen om samen te werken om een dakbedekkingsmateriaal te maken, dat wil zeggen gewicht voor gewicht, tot de beste beschikbare opties. Asfaltshingles blijven de dominante dakbedekkingsoptie in Noord-Amerika, en ze zijn te vinden op daken in tal van landen over de hele wereld. Dit onderdeel heeft een afdichtstrip en bevindt zich, indien correct geplaatst, op het bovenste gedeelte en aan de laagste rand van het daksysteem.

Luxe of premium gordelroos zijn eigenlijk groter dan de andere asfaltshingles en zijn gemaakt om eruit te zien als leisteen. Hierboven zijn de kleine vlekjes asfaltafdichtmiddel genoemd die, met voldoende zonnewarmte, de gordelroos aan elkaar zullen binden. Er zijn verschillende soorten ventilatieopeningen die in verschillende delen van het dak kunnen worden geïnstalleerd om een goede luchtcirculatie te bevorderen. Het ontwerp van uw dak moet voldoende luchtruimte bieden voor isolatie en luchtstroom onder het dak en de dakrand.

Het geeft je dakdekker ook een rechte lijn, die ze als richtlijn kunnen gebruiken bij het beëindigen van elke laag van de veldshingles. Het team van Bill Ragan Roofing biedt de inwoners van Nashville sinds 1990 hoogwaardige asfaltdakdiensten. Glasvezelshingles hebben een lager asfaltgehalte en zijn aanzienlijk brandwerender dan organische gordelroos. In de loop der jaren zijn asfaltshingles steeds meer erkend als een economisch, brandveilig en esthetisch product met een combinatie van schoonheid, duurzaamheid, levensduur en waarde.

Leave a Comment

Required fields are marked *