Is een asfaltdak hetzelfde als gordelroos?

Een asfaltdak is meer dan alleen de dakspanen die je vanaf de straat ziet. Het is een combinatie van verschillende belangrijke dakbedekkingscomponenten en -materialen om ervoor te zorgen dat uw huis lekvrij blijft. Terwijl de asfaltshingles het grootste deel van een asfaltdak vormen, zijn alle andere dakbedekkingsmaterialen net zo belangrijk. Asfaltdakshingles zijn het meest populaire dakbedekkingsmateriaal dat wordt gebruikt in huizen in Noord-Amerika, en terecht.

Ze zijn ontworpen om een huis te beschermen door decennia van verwering met minimaal onderhoud, en zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en stijlen. Asfaltshingles, helemaal rond, zijn niet gemaakt van asfalt. Ze bestaan eerder uit een glasvezel- of een viltpapierfundering die later bedekt is met asfalt en bedekt met keramische korrels, die waterdicht is. Asfaltdakshingles zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten dankzij hun lage kosten en duurzaamheid.

Het is niet uitgesloten om te verwachten dat uw nieuwe shingle dak 40 jaar meegaat als u de juiste asfaltshingling laat installeren door de juiste aannemer. Dat betekent natuurlijk dat je moet beperken wat de juiste gordelroos is voor je specifieke huis. Zelfs als je je op asfalt hebt gevestigd, heb je misschien gemerkt dat er nu meer asfaltdakbedekkingsmaterialen op de markt zijn dan ooit. Vandaag willen we de belangrijkste verschillen tussen traditionele asfaltshingles en architecturale gordelroos benadrukken.

De onderste laag van een traditionele asfaltshingle is samengesteld uit vilt of glasvezel; deze laag beschermt uw huis tegen waterinfiltratie en ondersteunt de integriteit van de shingle. Vervolgens komt het eigenlijke asfalt, bekroond met een oppervlaktemateriaal. Dit materiaal bestaat meestal uit minerale korrels die UV-bescherming bieden om de gordelroos te beschermen tegen de harde effecten van de zon. Traditionele asfaltshingles zijn er in stijlen met 2- 3 of 4 tabbladen, maar gordelroos met 3 tabbladen komen het meest voor, Tabs of kleine uitsparingen in een shingle, creëren het uiterlijk van afzonderlijke gordelroos en bieden tegelijkertijd de sterkte en stabiliteit van een enkele.

Een strook lijm, de „afdichtstrip” genoemd, treedt in werking wanneer uw gordelroos is geïnstalleerd en de hitte van de zon uw dak raakt. Deze strip beveiligt de gordelroos aan elkaar en dient als maat voor windweerstand. Er zijn veel overeenkomsten tussen de samenstelling van traditionele asfaltshingles en architecturale gordelroos. De onderbouwing is precies hetzelfde, maar waar de twee stijlen uit elkaar gaan, is hoe ze gelaagd zijn (of niet).

Architecturale gordelroos is gemaakt als een manier om houtschudding of leisteen dakbedekking na te bootsen, dus in plaats van plat te liggen zoals traditionele asfaltshingles, ze hebben in plaats daarvan enkele gordelroos die bestaan uit twee lagen die aan elkaar zijn gelamineerd om een meer voorgevormd uiterlijk te creëren. Een asfaltdak is een waardevol onderdeel van uw huis. Het beschermt jou, je familie en je bezittingen tegen de elementen. Maar veel huiseigenaren weten niet veel over gordelroos, en in feite raken maar heel weinig huiseigenaren ooit een asfaltshingle aan of hanteren ze.

In veel opzichten zijn gordelroos een beetje een mysterieus materiaal. Dus, in dit tijdperk van directe toegang tot informatie, deelt IKO de volgende steekproef van antwoorden op enkele interessante vragen van huiseigenaren. Een asfaltshingle is een soort muur- of dakshingle die asfalt gebruikt voor waterdichting. Het is een van de meest gebruikte dakbedekkingen in Noord-Amerika omdat het relatief goedkope kosten vooraf heeft en vrij eenvoudig te installeren is.

Ze bieden de meest realistische interpretatie van houtschudding en leisteen dakbedekking, terwijl ze veel betaalbaarder zijn dan die daksoorten. De term „samenstelling” wordt gebruikt omdat de gordelroos een composietproduct is dat is gemaakt van een glasvezel- of cellulosemat, asfalt en minerale korrels. Ook worden meestal zolderruimtes grondig geventileerd, wat ook de warmteoverdracht van het dakoppervlak naar de woonruimte van uw huis vermindert. Een uitgebreide schrijftool voor dakbedekkingsspecificaties waarmee gebruikers snel nauwkeurige dakbedekkingsspecificaties met steile en lage hellingen kunnen schrijven voor pakketten voor het indienen van taken.

Ze gaan ook niet zo lang mee en bieden fabrieksgaranties, zolang goede architecturale asfaltshingles. Gordelroos met drie lipjes krijgen hun naam omdat elke dakspaan er eigenlijk uitziet als drie verschillende stukken op je dak. Gordelroos met asbest werden echter in de jaren zestig geleidelijk afgeschaft en asfaltshingles werden brandwerend gemaakt met behulp van veiligere, inerte minerale stabilisatoren. De campagne van de National Board of Fire Underwriters om het gebruik van houten dakspanen op daken te elimineren, was een bijdragende factor in de groei van de populariteit van asfaltshingles in de jaren twintig.

Industriestandaarden schrijven een bepaald minimumgewicht aan asfalt voor, wat belangrijk is voor het hechten van de korrels aan de dakspaan, voor weersbestendigheid en voor langdurige dakprestaties. Asfaltshingles zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en ontwerpen, zodat huiseigenaren met een specifiek idee of een uniek huisontwerp een dak kunnen vinden waar ze van houden. Langs dakrand en complexe daklijnen wordt meer water gekanaliseerd, zodat in deze gebieden het verlies sneller optreedt. Een nadeel van dakbedekking met leisteen is absoluut de zachtheid van de tegel en hun neiging om te splitsen, maar ze hebben wel veel levensduur.

Deze korrels bieden de shingle-kleur, maar hebben de primaire functie om de asfaltafdichtingslaag eronder te beschermen tegen UV-schade. Dit kan moeilijk zijn voor huiseigenaren die doe-het-zelf-dakbedekking proberen, omdat het niet volgen van de juiste richtlijnen tijdens de installatie een defect dak kan veroorzaken. .

Leave a Comment

Required fields are marked *