Kun je dak over asbestshingles?

Door hun lage gewicht en vorming zijn veel metalen dakmaterialen ideaal voor installatie over asbestshingles. In sommige gevallen moeten overhangende gordelroos echter worden teruggesneden en weggegooid, tenzij flitsen kunnen worden ontworpen en veilig kunnen worden bevestigd die de oude gordelroos mogelijk maken. Asbest is schadelijk als iemand het inademt. Als het niet in de lucht is, is het niet gevaarlijk.

Normaal gesproken wordt asbest in gordelroos, gevelbeplating en andere buiten- of binnenproducten van het huis ingekapseld. Dit betekent dat het is omgeven door een coating van iets dat voorkomt dat het in de lucht komt. Zolang uw dak- en gevelbekleding in goede staat verkeren, moet u veilig zijn. De EPA raadt aan om asbest zo mogelijk niet te storen.

De typische levensverwachting van een cementasbestshingle dak werd gegeven als 30 jaar, maar we hebben deze daken gezien die nu 50 jaar oud waren in goede staat. Typische dakslijtage- of faalpatronen zijn ofwel het falen van de shingle-bevestigingen of gebroken en vallende dakspanen. Het antwoord op deze vraag is absoluut ja. Dit is niet alleen de meest kosteneffectieve oplossing als u merkt dat uw dak asfaltshingles heeft, het kan ook de veiligste zijn.

Als uw asbestasfaltshingles in goede staat verkeren, kunt u er gemakkelijk overheen shingle. Het opnieuw kappen van je gordelroos met een nieuwe laag ziet er meestal net zo goed uit en gaat net zo lang mee als het vervangen ervan, terwijl je veel minder geld kost. Het is nog steeds mogelijk dat iemand vezelcement of asbestcementshingles heeft gebruikt om de druppelrand te vormen die van onderaf op je eerdere foto's wordt getoond. Dakbedekkingsshingles die asbest bevatten, worden vervaardigd uit een mix van asbestvezels en hydraulisch cement.

Vooral asbestgevelbeplating heeft echter de neiging om te breken, te barsten en te breken met normale slijtage van het gezinsleven. In het hele land zijn willekeurige tests van dakspanen uitgevoerd door recyclers voor asfaltgordelroos. Vergunningen zijn nodig voor het verwijderen van asbestbevattende bouwmaterialen, vaak met milieuagentschappen naast gewone stads- en lokale bouwafdelingen. De voorschriften van de Environmental Protection Agency die de verwijdering en verwijdering van asbest regelen, zijn de nationale emissienormen voor gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen.

Uw nieuwe dak of gevelbekleding zal waarschijnlijk niet alleen veiliger zijn, maar ook de energie-efficiëntie en het uiterlijk van uw huis verbeteren. Hoewel dakshingles zelden werden gemaakt met asbest, is er een kleine kans dat uw dakshingles asbest kunnen bevatten als uw huis vóór de jaren tachtig werd gebouwd. Je kwam erachter dat je huis bedekt is met asbestgevelbeplating of dakshingles en dat ze uit elkaar vallen. Dakbedekking van asbestcement, gordelroos en gevelbeplating producten zullen waarschijnlijk geen asbestvezels vrijgeven, tenzij gezaagd, geboord of gesneden.

Voordat u asbestbevattend materiaal uit uw huis verwijdert, moet u contact opnemen met uw lokale overheidsinstantie; meestal weet de gezondheidsafdeling van de provincie het.

Leave a Comment

Required fields are marked *