Hoe lang gaan asbestgevelbeplating gordelroos mee?

Asbesttegels en vezelcementbeplating waren lichtgewicht, goedkoop, stijf, duurzaam en brandveilig. Ze kromtrekken of rotten niet, waren bestand tegen schade veroorzaakt door insecten en konden in aangepaste kleuren worden gemaakt. Hoewel asbesttegels niet zo lang meegaan als leisteen, hadden ze een typische levensduur van minstens 30 jaar. Dakbedekking van asbestcement, gordelroos en gevelbeplating producten zullen waarschijnlijk geen asbestvezels vrijgeven, tenzij gezaagd, geboord of gesneden.

Hoe lang gaat de gevelbeplating van asbestcement mee? De levensverwachting van asbestcementmuurshingles is bijna onbepaald. Op een verticale bouwmuur krijgt deze cement-asbestmix shingle niet dezelfde mate van blootstelling aan weer en zon en slijtage als een dakpan of dakpan van cement en asbest. In de jaren tachtig begonnen landen als het Verenigd Koninkrijk voorzorgsmaatregelen te nemen om asbest als bouwmateriaal te verbieden vanwege de ernstige problemen die het voor werknemers opleverde. Het type gordelroos dat je hebt, kan ook aangeven of het waarschijnlijk is dat asbest aanwezig is of niet - het werd meestal gebruikt met asfaltshingles, maar het werd ook vaak gemengd in cementshingles.

Zelfs een enkele vezel in de lucht van de gevaarlijkste soorten asbest kan uiteindelijk een bepaalde vorm van longkanker veroorzaken bij inademing. Wanneer je voorzichtig een vermoedelijke asbestcementgevelbeplating rapt, produceert deze een scherp geluid zoals wanneer je op een keramische tegel tikt (pas op dat je deze niet breekt). Johns Manville Company, die asbest had vervaardigd tot niet alleen dakbedekking, maar ook isolatie- en akoestische producten, was een van de vele fabrikanten die een oogje dichtknijpen voor deze beroepsrisico's. Een huis dat de oude asbestcementgevelbeplating met nieuwe gevelbeplating heeft omsloten, is meestal acceptabel voor huisinspecteurs en vastgoedbeoordelaars, en het heeft zelden een negatief effect op de huiswaarden.

Als u erop staat de gevelbeplating te verwijderen, wordt het ten zeerste aanbevolen om een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in asbestbestrijding. Dakshingles worden voornamelijk gebruikt om uw dak droog te houden en regenwater, sneeuw en vocht weg te houden dat schimmel en meeldauw kan vormen. Zie Enviro-Scare voor verdere uitleg en voor voorbeelden van de impact van verschillende milieucontroverses zoals UFFI, radon en asbest in woningen. Ondanks enkele inherente voordelen van asbestcementgevelbeplating, en ondanks de inherente gevaren van het verstoren ervan door verwijdering, staan sommige huiseigenaren erop het te verwijderen.

We beschouwen asbestcementmuurshingles als een duurzaam en brandwerend dak en een aanwinst voor het gebouw, op voorwaarde dat de gevelbeplating in goede staat verkeert. asbestgordelroos zou in de begindagen een langzame en gestage stijging maken bij het domineren van de dakbedekkingsmarkt. Als ze met rust worden gelaten, kunnen asbestcementgevelbeplating en andere bouwproducten die asbest bevatten als goedaardig worden beschouwd. Tegen het einde van de jaren twintig was het verband tussen asbestproductie en ziekten zoals longkanker, longziekte en mesothelioom praktisch onmiskenbaar.

Zolang je de gordelroos niet boort, schurt of borstelt, blijft het asbest ingekapseld in een soort mortelachtige basis die het onschadelijk maakt.

Leave a Comment

Required fields are marked *