Moet ik me zorgen maken over asbestvloertegels?

Asbestvloertegels geven geen giftige vezels af en vormen een gezondheidsrisico tenzij ze worden verstoord. Het schuren, zagen, boren of scheuren van de tegels kan echter vezels in de lucht afgeven waar ze kunnen worden ingeademd, dus wees voorzichtig om ze niet te storen. Wanneer vinylasbestvloeren afbrokkelen of beschadigd zijn, wordt deze als brokkelig beschouwd. In dit geval moet het zeer voorzichtig worden verwijderd om blootstelling aan asbest te voorkomen.

Moet je je zorgen maken als je vinyltegels hebt die asbest bevatten? Zolang de tegels op geen enkele manier worden gestoord, verwijderd, geschuurd, gesneden, is er weinig reden tot bezorgdheid. Alleen door de tegels te verstoren komen de asbestvezels vrij in de lucht. Laat de tegels indien mogelijk intact en vermijd ze te verwijderen. Huiseigenaren, huurders en eigenaren van gebouwen hoeven zich geen zorgen te maken over asbest in vloeren die na de jaren negentig zijn vervaardigd.

Nieuwe opties voor vinyl- of laminaatvloeren worden bijvoorbeeld niet gemaakt met asbest. Veel huizen hebben asbestbevattende vloertegels, vooral die gebouwd of bijgewerkt in de jaren zeventig en daarvoor. Voorafgaand aan regelgeving die het gebruik ervan verbood, produceerden veel vloerbedrijven tegels die hoge concentraties asbest bevatten. Omdat asbest bekend staat om zijn hittebestendige eigenschappen en duurzaamheid, werden asbesttegels vaak geïnstalleerd in gebieden met veel verkeer in huizen, waaronder keukens, badkamers, gangen en ingangen.

Voor een asbesttegel of plaatvloer die zo erg ongelijk en gebroken of los is (zoals de waterbeschadigde vloer erboven) dat je er niet over kunt afdichten en eroverheen kunt vloeren, kijk dan. Helaas brengt asbest met amfiboolvezels ernstiger gezondheidsrisico's met zich mee dan asbest met serpentijnvezels. In veel gevallen is het beste wat u kunt doen aan vinylasbestvloeren een nieuwe laag vloer erop leggen. Gaten en slijtage door ongevallen, renovaties en andere gewone activiteiten kunnen allemaal asbesttegels verstoren en de omringende lucht vullen met asbest.

Elke hoeveelheid blootstelling aan asbestvezels kan mogelijk ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals mesothelioom. Bij ASPHALT %26 VINYL VLOERTEGEL GESCHIEDENIS - geschiedenis, data en beschrijving van het productieproces en ingrediënten in asfaltvloertegels, asfalt-asbest vloertegels, %26 vinyl-asbest vloertegels 1900 tot heden. Dus als dit mijn project was, zou ik die lagen vloeren tot aan het origineel verwijderen, de overblijfselen reinigen en drogen, inclusief de onderkant van de omringende muurolholten, extra multiplex onderlaag met vaste kern toevoegen om voldoende stijfheid te hebben zodat uw keramische vloertegels niet buigen en barsten, en er klaar mee zijn. LINOLEUM %26 Andere plaatvloeren bevatten voorbeelden van plaatvloeren die vaak geen asbest bevatten.

Asbest was populair in bouwmaterialen vanwege de eigenschappen van hittebestendigheid, sterkte, duurzaamheid en isolatie. In oudere huizen is het gebruikelijk om asbest te vinden in vinylplaatvloeren, evenals linoleum en laminaat. Navaho Gray 781 Armstrong asbest vloertegels uit de jaren 1950 die erg op je voorbeeldfoto's lijken. De gemakkelijkste manier voor huiseigenaren en eigenaren van gebouwen om er zeker van te zijn of hun tegels asbest bevatten, is door een asbestbestrijdingsprofessional in te huren.

Vloertegelmastiek bevat vaak asbest, ongeacht of de vinyl- of asfaltvloertegel asbest bevat of niet.

Leave a Comment

Required fields are marked *