Hoe lang gaan asbestdaken mee?

Meestal zijn deze gordelroos erg broos en zijn ze moeilijk om aan te werken als u niet bekend bent met het materiaal. Deze gordelroos is niet schadelijk, tenzij ze kapot zijn en het asbest wordt blootgesteld aan de lucht. Dit hangt af van de kwaliteit en dikte van het asbestdakmateriaal. Dunnere dakplaten gaan meestal ongeveer 50 tot 60 jaar mee.

We keken naar een huis met wat we dachten dat het een dak in leisteen was. Later werd ons verteld dat het asbest is. Ik was op de hoogte van asbestgevelbeplating, maar geen dakbedekking. Het huis is 60+ jaar oud, zou dit origineel kunnen zijn? Is het een groot gezondheidsprobleem om in een huis met asbest te wonen? Hoe lang gaan ze mee? Hebben ze onderhoud nodig? Tegen de tijd dat het dak dat u zag werd geïnstalleerd, was cement asbest dakbedekking en gevelbeplating bekend in de bouwindustrie als een duurzaam, goedkoop materiaal dat wordt gebruikt om gebouwen te bedekken en te beschermen, De achtergrondexperimenten werden uitgevoerd in de jaren 1880 met behulp van asbestvezels in mengsels die resulteerden in bouwproducten zoals isolatie voor stoomleidingen en ketels.

De vezels werden uiteindelijk gemengd met Portlandcement en de pasta werd gebruikt als dakreparatiesamenstelling. In 1907 werd procesapparatuur uitgevonden die stijve platen produceerde van het cementasbest. Deze vellen konden worden gepigmenteerd en in beheersbare vormen worden gesneden, en konden structuurpatronen in het oppervlak laten drukken. Het resultaat was zeer duurzame gevelbeplating en dakshingles die traditionele natuurlijke producten imiteerden - zowel goedkoper als lichter dan leisteen.

Ze rotten of kromtrekken niet zoals hout en zijn zeer brandwerend. Ik ben helemaal niet verbaasd over de populariteit van deze asbestplaten gedurende tweederde van de twintigste eeuw. Fabrikanten van individuele asfaltshingles, goedkoper en flexibeler dan cementasbest, waren grote concurrenten voor marktaandeel in de dakbedekkingsmateriaalindustrie tegen de jaren 1920. Eind jaren dertig waren asfaltstrookshingles, bedekt met korrels in een breed scala aan kleuren, de meest populaire dakbedekking.

Het risicoAsbest bestaat uit microscopisch kleine minerale vezels die bij inademing in de longen ernstige luchtwegaandoeningen en kanker kunnen veroorzaken. Asbestbevattende producten, zoals cement, asbest, dakbedekking en gevelbeplating, hebben de vezels ingebed in het Portlandcement, en er is weinig gezondheidsrisico als het materiaal in goede staat verkeert en niet wordt verstoord. Ernstig versleten of beschadigde daken en muren, of onjuiste reparaties, wijzigingen of verwijdering kunnen het vrijkomen van de vezels mogelijk maken en de gezondheid van de inzittenden en buren in gevaar brengen. De EPA geeft gedetailleerde informatie over het beheer van asbestbevattende producten op haar website, De problemenCement asbestdakshingles hebben doorgaans een veel kortere levensduur dan de gevelbekledingspanelen.

De dunnere gordelroos, ongeveer een achtste van een inch dik, gaan meestal ongeveer 50 tot 60 jaar mee. De dikkere zijn ongeveer een kwart inch en ik heb ze 70 tot 85 jaar zien duren. Wanneer de dakshingles erg oud worden, worden ze vaak minder ondoordringbaar voor water en is het gebruikelijk om mosgroei te zien. Gordelroos die water absorbeert, heeft ook de neiging om te breken tijdens vriesweer, Als vervanging nodig is, kan verwijdering een aanzienlijke kostenpost zijn.

Als de gordelroos ernstig verweerd zijn, tot het punt dat het materiaal met de hand kan worden verpletterd, is professionele vermindering nodig. Voorzorgsmaatregelen moeten nog steeds worden genomen, zelfs als ze intact zijn. De bevestigingsmiddelen waarmee ze zijn bevestigd, moeten worden geëxtraheerd, in plaats van de broze gordelroos op te. Het materiaal moet nat worden gehouden en op de grond worden neergelaten in plaats van naar beneden te worden gegooid.

Individuele staten en gemeenten kunnen ook aanvullende vereisten hebben voor verwijdering en specifieke vereisten voor verwijdering, Zoals tegels en leistenen daken, kunnen er af en toe wat gebarsten, gebroken of ontbrekende gordelroos zijn, of knipperende reparaties die nodig kunnen zijn. Het onderhouden van een asbestpannendak kan ook moeilijk zijn. Het vinden van aannemers die bereid zijn te werken met materiaal dat verband houdt met het A-woord kan een uitdaging zijn. Het kan ook een uitdaging zijn om aannemers te vinden die zich bewust zijn van het broze karakter van deze gordelroos.

Te vaak hebben kleine reparaties tot wijdverbreide schade geleid toen Bubba, de klusjesman, over een kwetsbaar dak marcheerde in laarzen met stalen tenen, Ik heb ontdekt dat sommige dakaannemers, ervaren met reparaties van leisteen en pannendaken, bereid zijn asbestpannendaken van cement te repareren en te herstellen. De gereedschappen, apparatuur en technieken die ze gebruiken voor hun regelmatige reparaties zijn zeer geschikt voor het werken met deze broze gordelroos. Er zijn ook een paar goede bronnen van geborgen vervangende gordelroos die met een beetje geluk goed kunnen overeenkomen met het bestaande dak, Hopelijk zijn de resterende asbest dakpannen van cement in goede tot herstelbare staat, en zullen goed worden onderhouden voor hun maximale potentiële levensduur. Degenen die niet veilig kunnen worden gerepareerd, moeten op de juiste en professionele manier worden verwijderd en zullen waarschijnlijk worden vervangen door een dak dat lijkt op de meeste andere daken, en waarschijnlijk slechts een derde zo lang meegaat.

De typische levensverwachting van een asbestshingdak van cement werd gegeven als 30 jaar. Maar we hebben deze daken gezien die nu 50 jaar oud waren in goede staat. Asbest was een „wondermateriaal” op het hoogtepunt van zijn populariteit in de jaren dertig en lijkt, net als boerenkool in supermarkten tegenwoordig, in alles te zijn ingevoegd om het beter te maken. Problemen met asbestdakbedekking kunnen optreden als het asbestcement met de leeftijd verslechtert en daardoor brozer wordt.

Als algemene gids begint het verwijderen van een garagedak de prijs echter ongeveer £380 of £680 als de zijkanten worden opgenomen. Hoewel gordelroos van asbestcement voordelen heeft voor uw dak en uw huis, staan asbestcementshingles algemeen bekend als een primair gezondheidsrisico. Nog voordat er essentiële statistieken waren over wat asbest zou kunnen doen met personen die eraan werden blootgesteld, was het al algemeen bekend dat werknemers die met deze materialen zouden werken longziekten en complicaties konden ontwikkelen. Toen het publiek eenmaal wist dat asbest een brandvertrager was die de verspreiding van branden naar andere huizen kan stoppen, begon de markt te zoeken naar meer asbestcementdakbedekking voor hun huizen voor veiligheid en bescherming tegen branden.

Het feit dat stof van beschadigde daken de neiging heeft zich in goten te verzamelen, waardoor u en uw buren mogelijk in gevaar komen, betekent dat u er gewoon voor moet zorgen dat asbestvezels niet in de lucht circuleren rond verwijderingswerkzaamheden. Als het dak hagel- of windschade heeft en gedekt is onder de huidige verzekeringspolis van de huiseigenaar, kunt u een verzekeringsclaim indienen. Het is niet redelijk om de meeste daken of gevelbeplating te repareren die aanzienlijke verslechtering of schade hebben geleden. Voor onderhoud of vervanging van asbestcement dakshingles (of gevelbeplating) of om nieuwe vezelcement gevelbeplating en dakbedekkingsproducten te kopen contact op.

Werk door een onervaren aannemer kan een asbestshingdak van cement verpesten en leiden tot een volledig dakfalen. Kleine dakreparaties aan individuele gordelroos kunnen worden uitgevoerd met behulp van koper of aluminium knipperend materiaal - het zal vaak verduren tot een kleur die veel lijkt op de resterende cement asbest gordelroos, en deze aanpak minimaliseert de kans op het breken van meer gordelroos tijdens de reparatie. Vergunningen zijn nodig voor het verwijderen van asbestbevattende bouwmaterialen, vaak met milieuagentschappen naast gewone stads- en lokale bouwafdelingen. De vervangers voor dakbedekkingsproducten van asbestcement zijn versterkt met een verscheidenheid aan vezels, waaronder glasvezel.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *