Wat is dakasfalt?

Een asfaltdakdak is het meest voorkomende type dak dat je tegenwoordig in huizen ziet. Het is een daksysteem dat voornamelijk is gemaakt van asfaltshingles en andere asfaltdakbedekkingscomponenten. Asfaltdakshingles zijn het meest populaire dakbedekkingsmateriaal dat wordt gebruikt in huizen in Noord-Amerika, en terecht. Ze zijn ontworpen om een huis te beschermen door decennia van verwering met minimaal onderhoud, en zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en stijlen.

Een asfaltshingle is een soort muur- of dakshingle die asfalt gebruikt voor waterdichting. Het is een van de meest gebruikte dakbedekkingen in Noord-Amerika omdat het relatief goedkope kosten vooraf heeft en vrij eenvoudig te installeren is. BUR-daksystemen zijn bijzonder voordelig voor vlakke of laaghellende toepassingen. Het hart van het systeem is het membraan, dat de lagen bitumen omvat, die heet worden aangebracht, en de versterkende lagen dakleer.

Het is belangrijk dat huiseigenaren de elementen van hun dakbedekkingen met asfaltdakpannen begrijpen. Samenstelling van een asfaltshingle Welke verschillende soorten asfaltshingles zijn er beschikbaar? Gelamineerde shingles - Het meest voorkomende type asfaltshingle, de tweedelige gelamineerde shingle biedt dimensionaliteit en esthetiek. Gelamineerde gordelroos wordt ook wel „architecturale „, „dimensionale” of „drakentand. De designer asfaltshingles van dit huis bootsen het uiterlijk van houten dakspanen na en bieden brandwerendheid.

Windbestendigheid Alle asfaltshingles zijn windbestendig; er zijn echter verschillende niveaus van windweerstand. Goede spijkering, trekweerstand van bevestigingsmiddelen en sterke hechtsterkte van afdichtmiddel zorgen voor windbestendigheid. Asfaltshingles worden getest om hun windweerstand te bepalen. Vaak worden twee testnormen gebruikt.

Algenbestendigheid Algen beschadigen asfaltshingles niet, maar kunnen het uiterlijk van een asfaltdakdak beïnvloeden. Er worden verschillende behandelingsmethoden gebruikt om algengroei en de daaropvolgende verkleuring die op het dak kan optreden te voorkomen. Veel fabrikanten bieden AR-gordelroos (algenbestendig) aan, die een speciale kopersamenstelling in hun korrels hebben, omdat het bewezen is dat koper de algengroei helpt beheersen. Gordelroos bedekt uw dakterras en daksysteem om ze tegen vocht te beschermen.

In Noord-Amerika zijn asfaltshingles de meest populaire gordelroos om uw dak te beschermen. Asfaltshingles dankt hun naam aan het asfalt dat wordt gebruikt om de gordelroos waterdicht te maken. Asfaltdakshingles zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten dankzij hun lage kosten en duurzaamheid. Het is niet uitgesloten om te verwachten dat uw nieuwe shingle dak 40 jaar meegaat als u de juiste asfaltshingling laat installeren door de juiste aannemer.

Dat betekent natuurlijk dat je moet beperken wat de juiste gordelroos is voor je specifieke huis. Het laatste dat u wilt, is uw huis beschadigen door vocht en schimmel binnen te laten vanwege een defecte of onvolledige dakinstallatie. Zonne-reflectieZonne-reflecterende shingles maken gebruik van speciale korrels die een deel van de energie van de zon reflecteren, waardoor de daktemperaturen koeler blijven. Omdat ze nu worden vervaardigd met meerdere lagen glasvezel en asfalt, zijn ze beter bestand tegen weersinvloeden en algengroei dan andere dakbedekkingsproducten, zoals houtshakes.

Het productieproces De vervaardiging van asfaltdakbedekkingsproducten is een continu proces dat wordt uitgevoerd op een dakbedekkingsmachine dat aan het ene uiteinde begint met een rol kernmateriaal en aan de andere kant eindigt met het eindproduct. Opgebouwde dakmembranen bestaan uit lagen bitumen of koud aangebrachte lijm die dienen als weerbestendige component van de membranen. Ze worden ook wel driedimensionale of architecturale gordelroos genoemd omdat ze uw dak de visuele diepte en schoonheid van een aangepaste look geven. U moet uw dak nog steeds regelmatig inspecteren of contact opnemen met een dakinspecteur om er zeker van te zijn dat uw dak in goede staat verkeert.

Sommige fabrikanten bieden energiezuinige shingle-opties, de korrels in zonwerflecterende shingles reflecteren zonlicht en verlagen de temperatuur van uw dak. Voordat designershingles in de jaren tachtig werden geïntroduceerd, waren stripshingles de overheersende dakshingle op de markt. Dimensionale of architecturale gordelroos zijn dikker en sterker, variëren in vorm en grootte en bieden meer esthetische aantrekkingskracht; het gieten van meer duidelijke, willekeurige schaduwlijnen bootst het uiterlijk van traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals houtschudgordelroos beter na. Met architecturale dakspanen is de kans groot dat u uw dak nooit meer vervangt zolang u in uw huis woont.

De campagne van de National Board of Fire Underwriters om het gebruik van houten dakspanen op daken te elimineren, was een bijdragende factor in de groei van de populariteit van asfaltshingles in de jaren twintig. Er zijn tegenwoordig veel soorten dakbedekkingsmaterialen voor woningen op de markt, maar de meest populaire is asfaltdakbedekking. Het maakt niet uit welke optie u kiest - 3-tab, architectonisch of premium - asfaltshingles beschermen uw dak geweldig terwijl u er geweldig uitziet. Ze hebben ook een verhoogde brandclassificatie, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw dak zo veilig mogelijk is.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *