Initiatiefase: de routekaart van uw project

Een project is pas succesvol als vooraf helder is wat de uitgangspunten zijn. Als iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt, is de kans op een soepel verlopend project een stuk groter. Daarom steken we veel tijd in deze eerste fase: de initiatiefase, ook wel definitiefase genoemd. Alle wensen en eisen worden in kaart gebracht en zorgvuldig gedocumenteerd. Een beter vertrekpunt is haast niet denkbaar.

Stap 1: Project- en projectorganisatie
We beginnen met het samenstellen van de project- en procesorganisatie. Hoe gaan we het organiseren met elkaar? We maken een organogram van de juridische verplichtingen (contracten) en brengen de communicatielijnen in beeld. Wie communiceert met welke partij? Het samenstellen van het meest optimale projectteam hoort daar natuurlijk ook bij, evenals het bepalen hoe de verslaglegging plaatsvindt. Daarmee zorgen we voor een gestructureerd proces.

Stap 2: Programma van Eisen
Of u nu een woning laat bouwen of een bijzonder museum, u heeft ongetwijfeld nagedacht over de look and feel van het pand. Toch zijn er meer zaken die om de hoek komen kijken bij het bouwproces. Samen met u lopen we alle zaken langs en inventariseren we uw wensen en eisen. Denk daarbij aan zaken als:

  • hygiëne, milieu en Arbo;
  • functionele zaken over de optimale routing van uw productieproces;
  • esthetische uitvoering.

Deze afspraken worden vastgelegd in het Programma van Eisen, het document dat de basis vormt voor het totale bouwproces. Daarbij houden we altijd in de gaten dat de dagelijkse werkzaamheden van uw bedrijf gewoon door kunnen gaan.

Stap 3: Budget, planning en documentatie
Is het Programma van Eisen uitgewerkt, dan kijken we naar de financiële kant. We bepalen hoe het totale budget is opgebouwd en schaven bij waar nodig. Daarnaast stellen we een voorbereidingsplanning op, waarbij we deadlines en keuzemomenten vastleggen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoe de verschillende bouwfases in elkaar zitten. Tot slot maken we inzichtelijk hoe we documenteren, hoe we deze documenten beheren (versiebeheer) en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Initiatiefase doorlopen?  Dan geven we het startschot voor de ontwerpfase.

BBD staat voor

Vakkundig
Kostenbesparend
Goede communicatie

Wij werken onder andere voor

BBD BOUWMANAGEMENT BV

Doesburgstraat 11 – 7575 EN Oldenzaal
Telefoon +31 (0)541 55 49 60
E-mail info@bbd-bouwmanagement.nl

Voeg toe aan uw adresboek >

Route naar BBD Bouwmanagement in Oldenzaal >