Revitalisering Oude Markt Enschede

Jarenlang ontsierde een sombere gevelrij rondom de doorgang naar het Muziektheater de Oude Markt van Enschede. Met de revitalisering van deze panden is daarmee definitief afgerekend. BBD Bouwmanagement regisseerde het totale bouwproces.

 

Wat hebben we gedaan?

We zijn gestart met het in kaart brengen van de maatvoering van alle gebouwen tussen de doorgang naar het Muziektheater en de Marktstraat. Met de opdrachtgever zijn we in tussentijd de wensen gaan inventariseren. De revitalisering moest resulteren in een duurzaam, goed en snel te realiseren bouwsysteem, waarbij het gevelbeeld paste binnen de uitstraling van de Oude Markt in zijn geheel. Voor deze laatste opgave tekende architect

Om te voldoen aan de wensen voor het bouwsysteem, selecteerden we prefab steenstrips. Daarmee zorgden we voor een systeem dat na oplevering weinig onderhoud behoeft. Zodra we akkoord kregen op onze keuze, voerden we een screening uit op de aannemerskosten, begeleidden we het bouwtraject en hielden we toezicht tijdens de uitvoering.

 

Uitdagingen

Het is ontzettend interessant om te zien wat je met een oud gebouw eigenlijk nog allemaal kunt doen. Sloop is zeker niet altijd noodzakelijk. Binnen de kaders van een pand is vaak nog zo veel mogelijk. Bij de revitalisering van deze locatie hebben we de prefab gevels verwijderd en het gebouw vanbinnen totaal gestript. Alleen de wanden zijn overeind gebleven. Vanuit deze basis zijn we opnieuw gaan bouwen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een modern en fris gebouw dat weer jaren mee kan. Daarnaast lag voor ons de uitdaging in de snelheid van het bouwproces. Deze combinatie van snelheid, bestaande kaders van een gebouw en natuurlijk de bijzondere locatie middenin de stad maakt dat wij dit project met trots aan ons portfolio toevoegen.

 

Facts & figures

Opdrachtgever:          Maatschap Oude Markt

Jaar:                             2013

Opdracht:                   Totale ontwikkeltraject, bouwbegeleiding en toezicht

 

 

BBD staat voor

Vakkundig
Kostenbesparend
Goede communicatie

Wij werken onder andere voor

BBD BOUWMANAGEMENT BV

Doesburgstraat 11 – 7575 EN Oldenzaal
Telefoon +31 (0)541 55 49 60
E-mail info@bbd-bouwmanagement.nl

Voeg toe aan uw adresboek >

Route naar BBD Bouwmanagement in Oldenzaal >