Ontwerpfase: de contouren van uw project

Uw Programma van Eisen vormt voor de architect het vertrekpunt voor een eerste ontwerp van uw woning of bedrijfspand. Hij zorgt voor de esthetische vertaling, maar houdt ook rekening met indeling, materiaalgebruik en oppervlakten. De ontwerpfase kent drie fases:

  1. Schetsontwerp (SO)
  2. Voorlopig Ontwerp (VO)
  3. Definitief Ontwerp (DO)

Na iedere ontwerpfase beoordelen we of het ontwerp voldoet aan alle gestelde eisen en wensen. Ook kijken we of het ontwerp past in uw gestelde budget. Het kan best zijn dat de architect een te groot volume heeft getekend, waardoor uw budget onder druk komt te staan. We toetsen ieder ontwerp op onder meer de bruto vloeroppervlakten, de gebruikte elementen en de directiebegroting.

Partijen in de ontwerpfase

Bij de ontwerpfase heeft u te maken met verschillende partijen die verantwoordelijk zijn voor een deel van het ontwerpproces. Zo krijgt u te maken met:

– Architect: Bouwkundig ontwerp

– Constructeur: Constructieve ontwerp

– Installatieadviseur: Gebouwgebonden installaties

– Installatieadviseur of intern: Procesinstallaties

BBD Bouwmanagement fungeert als uw aanspreekpunt voor al deze partijen. Daardoor heeft u slechts te maken met uw eigen contactpersoon, die voor u het totale proces bewaakt.

Daarnaast kunnen onze bouwprofessionals voor u ook onderzoeken of u aanspraak maakt op welke vorm van subsidie dan ook. Wij kennen de subsidiewereld als geen ander en weten waar u financieel voordeel kunt behalen. Of het nu gaat om subsidies op het gebied van duurzaamheid of industrieel erfgoed. Dat doen wij, waar nodig, in samenwerking met subsidieadviesbureaus.

 

Ontwerpfase doorlopen?  Dan zetten we het licht op groen voor de voorbereidingsfase.

BBD staat voor

Vakkundig
Kostenbesparend
Goede communicatie

Wij werken onder andere voor

BBD BOUWMANAGEMENT BV

Doesburgstraat 11 – 7575 EN Oldenzaal
Telefoon +31 (0)541 55 49 60
E-mail info@bbd-bouwmanagement.nl

Voeg toe aan uw adresboek >

Route naar BBD Bouwmanagement in Oldenzaal >