Nieuwsbericht

Startsein voor fase 1 nieuwbouw Campus Sealing Valley

De nieuwbouw voor fase 1 van Campus Sealing Valley in opdracht van Beele Engineering is gestart. Fase 1 behelst de realisatie van een nieuwe ‘production plant’, pilot plants en een Research & Development Center. De Campus Sealing Valley moet een kennis- en trainingscentrum worden voor innovatieve oplossingen voor brandveiligheid.

 

De totale ontwikkeling is gesitueerd op een terrein van 4,5 hectare en wordt uitgevoerd in drie fases. De realisatie van de production plant is reeds gestart en maakt onderdeel uit van deze totaalontwikkeling. De oplevering staat gepland voor juni 2018. Binnen afzienbare tijd hopen we met de uitbesteding van de pilot plants en het Research & Development Center te starten. In fase 1 gaat om een bouwvolume van 3.000 m2 voor de production plant, 1.100 m2 voor de pilot plants en 3.100 m2 voor het R&D Center.

 

Proces- en projectbegeleiding

BBD Bouwmanagement treedt op als regisseur van het totale ontwikkel- en bouwtraject. Daarbij begeleiden wij als bouwmanagers niet alleen het project, maar bewaken we ook het totale proces, het budget en de planning. John Velthuis is als architect actief betrokken voor een goede uitvoering van zijn ontwerp.

 

Duurzaamheid belangrijke pijler

Beele Engineering zet in op de ontwikkeling van het kenniscentrum om haar producten verder te kunnen ontwikkelen en in de markt te zetten, maar ook om opleidingen en kennisoverdracht te faciliteren. Beele kocht daarvoor grond aan bij de gemeente Aalten. Beele Engineering wenste in te zetten op een BREEAM Excellent certificering, het eennahoogste niveau op de duurzaamheidsladder. Daarbij wordt gekeken naar thema’s als gezondheid, energiebesparing, afvalreductie en landgebruik.

 

Lees ook de projectomschrijving op onze site

Wij werken onder andere voor

BBD BOUWMANAGEMENT BV

Doesburgstraat 11 – 7575 EN Oldenzaal
Telefoon +31 (0)541 55 49 60
E-mail info@bbd-bouwmanagement.nl

Voeg toe aan uw adresboek >

Route naar BBD Bouwmanagement in Oldenzaal >