Nieuwsbericht

Euroma_BBD2

Spicy nieuwbouw voor Euroma

Met enige weemoed naar het verleden maar vol trots over de op handen zijnde nieuwbouw, verhuist Euroma medio 2019 van Wapenveld naar Zwolle. Op dat moment is namelijk de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor op het bedrijventerrein Hessenpoort een feit. Een modern kantoor aangevuld met een volledig geautomatiseerd magazijn en geavanceerde productieplant vormt dan de uitvalsbasis voor alle 220 medewerkers van de kruiden- en specerijenproducent.

Wat ging eraan vooraf?

Euroma is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid, en nog steeds maakt de producent enorme groeispurten door. Dat maakt dat in de afgelopen periode samen met architect Bessels flink gesleuteld is aan het ontwerp, zodat deze groeispurten goed opgevangen kunnen worden. Daarnaast hebben we samen met de opdrachtgever keuzes gemaakt die bij moeten dragen aan een goed bouwproces. Als procesmanager zijn we bezig om in alle fasen de randvoorwaarden duidelijk te krijgen en de contracten vast te leggen. Een goede voorbereiding in de intiatiefase biedt een goede basis voor de uitvoering.

Inzetten op BREEAM Excellent

In totaal gaat de bouw- en testfase zo’n vijftien maanden in beslag nemen. Het gaat daarbij om de realisatie van een 29 meter hoog kantoorgebouw, een geavanceerd magazijn en de productiehal voor specerijen en kruiden. Euroma heeft voor nieuwbouw op Hessenpoort gekozen vanwege de ligging, de juiste milieucategorie, de mogelijkheid voor toekomstige uitbreiding en de bereikbaarheid voor de 220 medewerkers. Daarnaast hecht het bedrijf grote waarde aan duurzaamheid. Daarom zetten we ons optimaal in om te bouwen volgens de BREEAM Excellent-certificering. Zodra de intiatiefase is afgerond, starten we in januari 2018 met de realisatie. Onze rol zal daarin die van directievoering zijn en de bewaker van het totale proces.

3D-impressie nieuwbouw Euroma

 

Wij werken onder andere voor

BBD BOUWMANAGEMENT BV

Doesburgstraat 11 – 7575 EN Oldenzaal
Telefoon +31 (0)541 55 49 60
E-mail info@bbd-bouwmanagement.nl

Voeg toe aan uw adresboek >

Route naar BBD Bouwmanagement in Oldenzaal >